Creşte numărul apelurilor la numărul de urgenţă 112, la Cluj FOTO

Creşte numărul apelurilor la numărul de urgenţă 112, la Cluj FOTO
Creşte numărul apelurilor la numărul de urgenţă 112, cu mai bine de 16% într-un an, arată Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Cluj.

Astfel, anul trecut înregistrat 32.659 intervenţii la apelurile serviciului naţional de urgenţă 112. Numărul acestora a crescut cu 4.690 de intervenţii, faţă de numărul intervenţiilor înregistrate în perioada similară a anului 2011 (27.969), ceea ce reprezintă o creştere de 16,77% a acestora.

Astăzi, 11 februarie a.c., la nivel european este sărbătorită Ziua Europeană 112.

Numărul unic de apel 112 este număr telefonic gratuit, pus la dispoziţia cetăţeanului de către toţi operatorii de telefonie fixă sau mobilă, pentru situaţiile de urgenţă ce ameninţă siguranţa cetăţeanului şi a bunurilor acestuia, siguranţa naţională şi alte cazuri prevăzute de lege. Preluarea apelului se efectuează de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale care, în funcţie de specificul acestuia, îl redirecţionează către serviciile specializate de intervenţie - ambulanţă, poliţie şi pompieri.Dispeceratele de poliţie au capacitatea de a recepţiona toate apelurile primite, 24 ore pe zi, de a transmite în regim de urgenţă orice informaţie necesară activităţii de poliţie şi de a coordona toate activităţile din raza de competenţă a unităţii respective. Dacă evenimentul sesizat este de competenţa şi a altor servicii de intervenţie, ambulanţă sau pompieri, prin sistemul 112 apelul se preia concomitent şi de către acestea, în sistem conferinţă, fără a fi nevoie de alte apeluri suplimentare.

Comenteaza