Credinţă versus religie: dezbatere fabuloasă la Berăria Culturală

Credinţă versus religie: dezbatere fabuloasă la Berăria Culturală
Cea de-a XXXVI-a ediţie a Berăriei Culturale prilejuieşte, în această seară, o dezbatere fabuloasă, pe o temă incitantă: „Credință versus Religie".

Față în față, într-un dialog polemic captivant, vor sta "chirurgul salvator de vieți" și "preoții îngrijitori de suflete".

Profesorul universitar dr. Teofil Lung, șeful Clinicii de Maxilo Faciale din Cluj-Napoca, crede că credința-i altceva decât religia și că unii „ reprezentanți ai lui Dumnezeu pe pământ" au alte griji și preocupări decât cele sfinte şi trebuincioase sufletului. De partea cealaltă preoții Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB, şi Teodor Lazăr, de la Catedrala greco-catolică Schimbarea la Faţă, susțin că Biserica și religia s-au întemeiat și trăiesc din credință.

"Vă invit să nu ratați o dezbatere eveniment și dăruiți sufletului ce-i al sufletului. În plus, vom acorda premii consistente pentru cele mai bune intervenţii din rândul publicului", a afirmat moderatorul evenimentului, jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu. 

Evenimentul va avea loc de la ora 19:00 în Sala Ehuphoria de la Fabrica de Bere Ursus.  Berăria Culturală este un proiect cultural-comunitar al Fundației Armonia, parte a Programului „Capitala Europeană a Tineretului. Cluj-Napoca 2015", susținut de Ursus şi de municipalitatea clujeană. 

Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca, sub egida şi pentru susţinerea candidaturii oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Berăria Culturală este onorată de parteneriatul cu Festivalul „Untold".

Comenteaza