News alert Update Credincioșii vor putea merge la Slujba de Înviere. Circulația ar putea fi permisă până la ora 2 noaptea

Credincioșii vor putea merge la Slujba de Înviere. Circulația ar putea fi permisă până la ora 2 noaptea

Circulația persoanelor ar putea fi permisă, în noaptea de Înviere, până după la ora 2:00, iar credincioșii vor putea participa la slujbe religioase în biserică. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

UPDATE: Slujbele de Paşti se vor desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare, a afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, după întâlnirea reprezentanţilor Cultelor organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului.

"Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă indică faptul că acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc)", afirmă Vasile Bănescu într-un comunicat transmis presei.

Conform sursei citate, elementele concrete referitoare la organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu.

__________________________________

Premierul Florin Cîțu a avut miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte. Conform surselor Digi24, în urma discuțiilor s-a stabilit ca în noaptea de Înviere să fie permisă circulația persoanelor în afara locuinței până la ora 2. 

Măsura ar urma să se aplice atât pentru Paștele Catolic, cât și pentru Paștele Ortodox. Participarea la slujbă se va face cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară, precizează surse participante la discuțiile de marți.

La discuțiile cu reprezentanții cultelor religioase ar fi participat și Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, fostul prefect al Clujului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza