Crăciun cu amenzi pentru consumatorii și comercianții de droguri din Cluj

Crăciun cu amenzi pentru consumatorii și comercianții de droguri din Cluj
| Foto: cotidianul.ro

Peste 200 de jandarmi clujeni au ieși pe străzi în control și au aplicat sancțiuni în perioada Crăciunului. 

În perioada Crăciunului, peste 200 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au fost pezenți în zonele aglomerate și cunoscute cu risc criminogen, pentru a se asigura că cetățenii vor avea sărbători în siguranță..

Pe timpul misiunilor desfășurate, jandarmii clujeni au aplicat un număr de 7 sancțiuni, în valoare totală de 1400 lei și au constatat două infracțiuni. Faptele antisociale au fost constatate pentru abateri la prevederile Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice a Legii 349/2002 privind  prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și a Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

De asemenea, pe timpul desfășurării acțiunilor, au fost verificare un număr de 55 persoane carantinate, precum și 39 persoane aflate în izolare.

În continuare, vor fi desfășurate acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului contravențional și infracțional specific sezonului rece, pe linia verificării respectării legislației referitoare la regimul silvic, cinegetic, precum și pentru comercializarea materialelor pirotehnice (petarde, artificii etc).

Inspectoratul Poliției Județene Cluj le recomandă cetățenilor care participă la diverse evenimente să respecte măsurile de protecție sanitară dispuse de autorități în contextul actualei pandemii, iar în cazul în care sunt martorii unor fapte antisociale să solicite sprijinul forțelor de ordine aflate în apropiere sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgeță 112.

 

Comenteaza