Coronavirus: Coreea de Sud nu raportează niciun nou caz, are mai puţine infectări şi mai puţine decese decât România

Coronavirus: Coreea de Sud nu raportează niciun nou caz, are mai puţine infectări şi mai puţine decese decât România

Coreea de Sud a raportat joi, pentru prima dată, de la vârful pandemiei înregistrate pe teritoriul său din 29 februarie, că nu există noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, au anunţat Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC), potrivit Reuters.

KCDC a raportat patru noi infecţii, toate cazurile find ale unor cetăţeni veniţi din străinătate. Astfel, la nivel naţional bilanţul infectărilor a ajuns la 10.765. În ceea ce priveşte decesele, numărul morţilor a crescut cu unu până la 247.

Coreea de Sud, aflată mult mai aproape de epicentrul iniţial al noului coronavirus din China decât România, se află conform statisticii Worldometers pe o poziţie inferioară atât la numărul de infectări, cât şi la numărul de decese provocate de COVID-19. În România bilanţul naţional al infectărilor a ajuns astăzi la 11.978, iar cel al deceselor la 693.  

Populaţia Coreei de Sud este de peste 50 de milioane de locuitori, iar cea a României nu atinge, conform ultimului recensamânt 20 de milioane de locuitori.

Comenteaza