Coronavirus: Bilanţul deceselor a ajuns la 42 în România

Coronavirus: Bilanţul deceselor a ajuns la 42 în România
| Foto: Virgil Simionescu / Inquam Photos

Încă doi români au murit din cauza coronavirusului. Niciunul nu avusese contact cu un caz confirmat. Este vorba de două persoane din Hunedoara.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că cele două persoane, al căror deces a fost confirmat în această seară, sunt din Hunedoara.

Astfel, unei femei de 75 de ani, din judeţul Hunedoara, i-au fost recoltate recoltat probe biologice pentru COVID 19 în 24 martie, acestea fiind testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara . Rezultatul testării din data de 29 martie a fost pozitiv, însă femeia a murit în 26 martie, la Terapie Intensivă, Spitalul Municipal Hunedoara. Ea avea şi bronhopneumopatie cronică obstructivă.

Al 42-lea deces s-a produs tot în cazul unei persoane din Hunedoara. Este vorba de un bărbat de 82 de ani. În data de 25 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara. Rezultatul testării din data de 29 martie a fost pozitiv. Bărbatul a murit la Terapie Intensivă, la Spitalul Municipal Hunedoara. Acesta suferea de neoplasm digestiv stadiul III şi hemoragie digestivă superioară.

GCS arată că niciuna din persoanele decedate nu a avut istoric de călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Comenteaza