Copilul de 2 ani dispărut din Cluj. Micuţul a fost dat în consemn la frontieră, căutările continuă

Copilul de 2 ani dispărut din Cluj. Micuţul a fost dat în consemn la frontieră, căutările continuă

Căutările copilului de 2 ani şi 8 luni dispărut, vineri seara, din faţa casei din satul Şuţu, comuna Ciurila, judeţul Cluj, continuă sâmbătă, fiind luate în calcul mai multe piste, inclusiv cea a răpirii, astfel că băieţelul a fost dat în consemn la frontieră

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, a declarat, sâmbătă, că în cursul nopţii, zona a fost survolată de un elicopter de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii dotat cu camere de termovziune şi infraroşu, iar băieţelul a fost căutat şi cu câinele de urmă.

”Căutările în cazul copilului de 2 ani şi 8 luni dispărut din satul Şuţu au fost întrerupte în noaptea de vineri spre sâmbătă la ora 3 şi reluate sâmbătă dimineaţă la ora 8, urmând să fie periată întreaga zonă. În cursul nopţii au participat la căutări pentru 90 de persoane, de la Janramerie, IPJ, ISU şi salvatori montani, la care s-au adăugat numeroşi localnici, care se mobilizaseră oricum înainte. S-a solicitat şi un elicopter de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii dotat cu camere de termoviziune şi infraroşu care a survolat zona peste o oră şi jumătate, iar băieţelul a fost căutat şi cu câinele de urmă. Luăm în calcul mai multe piste, printre care şi cea a răpirii, micuţul fiind dat în consemn la frontieră, dar nu sunt indicii”, a spus Morar.

La nivelul satului Şuţu s-a constituit o celulă de criză, iar în cursul nopţii la faţa locului a fost prezent prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş, şi şeful IPJ Cluj, Constantin Ilea.

”Au fost vizionate camerele video de supraveghere a traficului, copilul nu apare în imagini şi au fost verificate două maşini care au trecut prin sat, fără să se fi descoperit ceva”, a mai spus Traian Morar.

Din primele informaţii, reiese că părinţii copilului erau acasă în momentul dispariţiei, tatăl fiind ocupat cu montarea unui gard în grădină, iar mama desfăşura activităţi gospodăreşti. Din declaraţiile mamei rezultă că băieţelul ar fi fost lăsat nesupravegheat între 15 – 20 de minute.

Poliţiştii au prezentat şi semnalmentele copilului, care are înălţimea 0,95 cm, 14,5 kg, ochi căprui, păr şaten închi, tuns scurt cu breton, faţa rotundă, urechi depărtate, bărbie bilobală, obrajii roşii proeminenţi, fără semne particulare.

Comenteaza