Copiii clujeni, campionii Olimpiadelor Naţionale

Copiii clujeni, campionii Olimpiadelor Naţionale
Elevii clujeni au obţinut numeroase premii la concursurile naţionale care au avut loc în această perioadă. Peste 100 dintre ei au fost medaliaţi.

Elevii clujeni sunt un motiv de mândrie pentru şcolile care îi formează. Peste 100 de tineri din şcolile generale clujene, dar şi din licee au obţinut numeroase premii la olimpiadele naţionale care au avut loc în lunile februarie şi martie în diferite locaţii din ţară.

Colegiul Naţional Emil Racoviţă are 20 de elevi care au obţinut premii la olimpiadele de fizică, matematică, educaţie tehnologică, chimie, germană, limba engleză, limba franceză şi religie ortodoxă. "La fizică au obţinut premii elevii Emanuel Fărăuan (clasa a VII-a, menţiune şi medalie de aur - n. red.), Andrei Ile (clasa a VIII-a, menţiune şi medalie de argint), Sajgo Norbert (clasa a VIII-a, medalie de bronz), Anda Tatomir (clasa a IX-a, medalie de argint), Vlad Tomescu (clasa a IX-a, medalie de bronz), Dan Mureşan (clasa a IX-a, medalie de bronz), Dan Kaczo (clasa a X-a, medalie de onoare) şi Radu Miron (clasa a XII-a, medalie de bronz)", au transmis reprezentanţii Colegiului Racoviţă.

La matematică au obţinut medalii de aur, argint, bronz şi menţiune elevii Flaviu Miron, Maria Gheorghy Spiridon, Andrei Petrindean, Dragoş Crişan şi Maria Crăciun. Victor Eşanu a obţinut locul I la olimpiada de educaţie tehnologică, Anca Pop a obţinut menţiune specială la olimpiada de chimie şi a fost inclusă în lotul naţional lărgit, iar elevii Dan Mehelean şi Anda Stoica au obţinut fiecare premiul întâi la olimpiadele de limba germană, respectiv engleză. Diana Moldovan a obţinut menţiune la olimpiada de limba franceză, în timp ce Denisa Neamţu a obţinut menţiune la olimpiada de religie ortodoxă.

De la Liceul Teoretic Avram Iancu au participat opt elevi la olimpiadele naţionale de educaţie tehnologică, biologie, informatică, matematică şi sociologie, iar patru au fost premiaţi. Astfel, George Maier, elev în clasa a VII-a, a obţinut menţiune la olimpiada de biologie, Cătălin Hăidău, elev în clasa a XI-a, a fost medaliat cu argint la olimpiada de informatică, Nicolae Bodea, elev în clasa a IX-a a obţinut menţiune la informatică. Tot la informatică, elevul Tiberiu Trâmbiţaş, din clasa a XI-a, a câştigat o menţiune, dar şi o medalie de argint. "Olimpiada de informatică a avut loc la Iaşi. Am lucrat destul de mult pentru a obţine acest rezultat. Înainte cu o lună de olimpiadă învăţam câte şapte-opt ore pe zi. Subiectele au fost ok", a declarat Cătălin Hăidău, unul dintre olimpicii clujeni. Tânărul s-a calificat şi anul trecut la olimpiada naţională de informatică, dar nu a putut participa pentru că s-a îmbolnăvit.

"Excelenţa performanţei a fost obţinută la matematică la Constanţa de Mihnea Cuibus, elev în clasa a VIII-a la Şcoala cu clasele I-VIII Ioan Bob. Mihnea Cuibus a obţinut premiul I şi medalie de aur, performanţe care îi sunt din ce în ce mai familiare. Excelente rezultate au obţinut la Constanţa şi alţi elevi: Crăciun Maria, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, a obţinut premiul al II-lea şi medalie de aur, Bodea Adonis, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, a obţinut menţiune şi medalie de argint, Helmen Paul, clasa a VIII-a, de la Şcoala cu clasele I-VIII Ioan Bob, a obţinut medalie de bronz, Albu Alexandra, clasa a IX-a, de la Liceul Lucian Blaga, şi Tivadar Liviu au obţinut medalie de bronz, Miron Flaviu, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, şi Tivadar Liviu au obţinut menţiune şi medalie de aur, iar Boşcu Liviu, clasa a XI-a, de la Liceul Lucian Blaga a obţinut medalie de bronz", au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

La olimpiada de biologie elevii clujeni au excelat din nou. Astfel, Gheorghe Maier, de la Liceul Avram Iancu, a obţinut menţiune, iar Alexandra Copaciu, de la Liceul Bălcescu, a obţinut premiul al II-lea. De asemenea, Daniela Văcăraş, de la Liceul Bălcescu, a premit un premiu special la olimpiada de biologie. Au mai obţinut premii la olimpiada de biologie următorii elevi: Cristina Bora (Colegiul Naţional Andrei Mureşanu Dej, premiu special), Andrei Moldovan (Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, premiul special), Alexandru Bolduţ (Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, premiul I şi calificare în lotul naţional), Adrian Cordoş (Colegiul Naţional Emil Racoviţă, premiu special) şi Antonia Ionac (Colegiul Naţional Andrei Mureşanu Dej, premiul al II-lea şi calificare în lotul naţional). Marinela Zamfir, directoarea Liceului Bălcescu, se mândreşte cu rezultatele elevilor săi. "La geografie George Câmpean a obţinut menţiune. De asemenea, au mai obţinut menţiuni la olimpiada de chimie elevii Sonia Cubleşan şi Ionuţ Moraru", a declarat Zamfir.

Şi la chimie elevii clujeni au obţinut rezultate excepţionale. "La olimpiada naţională de chimie, desfăşurată la Baia Mare, s-au obţinut rezultate meritorii. Sonia Pîgleşan, elevă în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, a obţinut menţiune specială. Cezara Mureşan, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Turda, a obţinut menţiune specială", au transmis reprezentanţii ISJ Cluj. Şi Maria Ilea, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic Liviu Rebreanu din Turda, a obţinut o menţiune specială şi s-a calificat în lotul naţional lărgit la chimie. Şi la olimpiada naţională de geografie elevii clujeni au obţinut rezultate bune. "La clasa a VIII-a, eleva Sorina Sorina, de la Şcoala cu clasele I - VIII Ion Creangă, a obţinut menţiune specială. La clasa a IX-a, elevul Claudiu Câmpean, de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, a obţinut menţiune specială. La clasa a XI-a, elevul Emanuel Adorean, de la Liceul Teoretic Ana Ipătescu, Gherla, a obţinut menţiune specială, iar la clasa a XII-a Gabriela Iacob, de la Colegiul Tehnic V. Ungureanu din Câmpia Turzii, a obţinut menţiune", au mai explicat reprezentanţii ISJ. Daniela Muncaci, de la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai, a obţinut menţiune la economie, iar Cătălina Covaciu, de la Colegiul Naţional George Coşbuc (CNGC) a obţinut premiul III la olimpiada de istorie.

"La concursul naţional pentru elevi cu deficienţe de auz, desfăşurat la Cluj, s-au obţinut, de asemenea, rezultate frumoase. La clasa a VII-a, Adrian Barbu, de la Liceul pentru Deficienţi de Auz, a obţinut la limba şi literatura română premiul I şi premiu special. Paul Sîncu, de la acelaşi liceu, a obţinut la matematică premiul special. Ola Tamas a obţinut la proba "Omul din computer" menţiune. Elevul Bolba Dorin a obţinut la educaţie plastică menţiune. La clasa a VIII-a, Denisa Haidar a obţinut la limba şi literatura română premiul I şi premiul special, iar Vlăduţ Goman şi Eniko Simon au obţinut premiul al doilea şi premiul special la matematică, respectiv educaţie plastică", au precizat reprezentanţii ISJ Cluj. Elevii clujeni au obţinut şi 24 de premii la olimpiadele de limbi străine.

Astfel, Anda Stoica, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, a obţinut premiul I la limba engleză. La germană maternă, Ştefana Rarău din clasa a VII-a şi Greta Dădălău din clasa a IX, de la CNGC, au obţinut premiul trei la germană maternă. Chekess Hani, de la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai, a obţinut menţiune la olimpiada de franceză. La spaniolă, elevele Adina Chiorean, de la Liceul Eminescu, şi Ruxandra Simionescu, de la Liceul Bălcescu, au obţinut premiul trei, respectiv menţiune. La olimpiada de limba portugheză au fost premiaţi elevii Diana Hacicu (premiul I), Ioana Borza (premiul I), Elena Coniuhov, Alexandra Nechita (premiul I), Andreea Duşa (premiul II), Larisa Tripon (premiul II), Mihaela Moldovan (premiul II), Ioana Beldean (premiul III) şi Carmen Meseşan (premiul III), de la Liceul Eminescu. De la Colegiul George Bariţiu au obţinut premii la olimpiada de italiană elevii: Cristina Ciubotaru (premiul I), Denisa Szekeli (premiul II), Vlad Condurachi (premiul II), Anda Morar (premiul II) şi Rita Pucinni (premiul II). La limba germană modernă Dan Mehelean, de la Colegiul Racoviţă, a obţinut premiul III proiect şi premiul I la proba individuală. Aceleaşi premii le-a obţinut şi Evelin Szigheti, de la Liceul Apaczai, iar Vrannai Bernadette, de la Liceul Bathory, a obţinut menţiune la proba individuală.

Două menţiuni şi un premiu special au obţinut şi elevii de la Liceul de Arte Plastice Romulus Ladea, Kolozsi Erik, Cordoş Celina şi Boldor Maria Feliciana, la olimpiadele de design industrial şi grafică. Elevii de la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică au obţinut următoarele premii: Nagz Ingrid (coregrafie, premiul II), Andreea Gorkos (coregrafie, menţiune), Georgiana Ilie (coregrafie, menţiune), Smaranda Ciubotariu (coregrafie, premiul special al juriului), Polina Stănescu (coregrafie, premiul III), Ştefania Cogmărean (coregrafie, premiul III), Vlad Maier (coregrafie, Premiul I contemporan şi clasic), Daniela Bogoi (coregrafie, menţiune), Marian Dane (coregrafie, menţiune), Andrei Groza (arta actorului, premiul III), Laura Hossu (arta actorului, premiul III), Oana Bănuţă (arta actorului, premiul III), Robert Nagy (arta actorului, premiul special al premiului). Şcoala de Muzică Augustin Bena a obţinut următoarele premii: Maria Marica (vioară, premiul I) şi Călina Bobiş (pian, premiul II).

La Liceul de Muzică Sigismund Toduţă s-au obţinut 34 de premii la olimpiadele naţionale: Sabina Silaghi (vioară, premiul I), Kis Radu (vioară, premiul I), Alin Souca (trompetă, premiul I), Ionuţ Vieru (trombon, premiul I), Daniel Rudolf (percuţie, premiul II), Moisescu Cicireagă (pian, premiul II), Norbert Oros (clarinet, premiul III), Maria Urian (pian, premiul III), Cornelius Zirbo (violoncel, menţiune), Vlad Soare (chitară, menţiune), Herink Portik (flaut, premiu special), Andrei Cebotari (clarinet, premiu special), Alexandru Botac (pian, premiul I), Tinca Belinschi (vioară, premiul I), Daniel Hiticaş-Moldovan (vioară, premiul I), Irina Naneş (flaut, premiul I), Maria Rus (flaut, premiul I), Dorin Sătmărean Iosif (trompetă, premiul I), Sergiu David (trombon, premiul I), Alexandru Mocian (artă vocală, premiul I), Daniela Matei (muzică tradiţională românească, premiul I), Mihai Stan (taragot, premiul I), Vlad Hontilă (vioară, premiul II), Remus Râmbu (vioară, premiul II), Horaţiu Luduşan (violoncel, premiul II), Cătălin Cioargă (percuţie, premiul II), Mihai Andrei Tanta (chitară, premiul III), Paula Souca (flaut, premiul III), Evelina Andieş (harpă, menţiune), Adorjani Csenge (oboi, menţiune), Jula Elias Olivian (trompetă, menţiune), Călin Bărăian (percuţie, menţiune), Orosz Levente Zoltan (artă vocală, menţiune) şi Ana Sălăjan Morar (studii teoretice, menţiune).

Elevii clujeni au obţinut rezultate şi la olimpiadele de religii. Astfel, la religie ortodoxă următorii elevi au fost premiaţi: Costea Carla (Liceul Teoretic Octavian Goga, Huedin - menţiune), Denisa Neamţu (Colegiul Emil Racoviţă, menţiune). La religie greco-catolică Cristina Tuşa, de la Liceul Bălcescu, a obţinut premiul I, iar Andrei Boilă, de la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă, a câştigat premiul II. La olimpiada de religie reformată au fost premiaţi elevii: Emse Bodis (Liceul Teologic Reformat, locul III), Solyon Szabina (locul III), iar la religiile Alianţei Evanghelice au fost obţinute următoarele rezultate: Maria Rusu (Liceul Teologic Baptist Emanuel, menţiune) şi Andrei Emanuel Pop (Liceul Teologic Baptist Emanuel, menţiune).

La olimpiadele naţionale la disciplinele din aria curriculară tehnologii au avut rezultate elevii: Daniel Rus ( Colegiul Tehnic Energetic, domeniul electric, electrotehnic, electromecanic, premiul I), Denisa Hristea (Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Raluca Ripan, industrie alimentară, premiul II), Mihai Iuoraş (Colegiul Tehnic Victor Ungureanu, Câmpia Turzii, domeniul electric, electrotehnic, electromecanic, premiul II), Eliza Greţa (Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Raluca Ripan, industrie alimentară, premiul III), Ştefan Chira (Colegiul Tehnic de Construcţii Anghel Saligny, domeniul construcţii, instalaţii şi lucrări publice, premiul III), Sergiu Pop (Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Raluca Ripan, industrie alimentară, menţiune), Paula Şandor (Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Raluca Ripan, industrie alimentară, menţiune), Delia Vălean (Colegiul Tehnic Victor Ungureanu, Câmpia Turzii, domeniul mecanică, menţiune), Larisa Bothază (Şcoala cu clasele I-VIII Alexandru Vaida Voevod, educaţie tehnologică, menţiune).

La olimpiada naţională de pregătire sportivă teoretică au fost premiate elevele Raluca Cherecheş (premiul I), Ramona Cherecheş (premiul II) şi Bianca Fărcaş (menţiune), de la Liceul cu Program Sportiv.

 

Etichete
Comenteaza