Conexiune autostradă - centura Clujului / Licitație CNAIR

Conexiune autostradă - centura Clujului / Licitație CNAIR

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere dorește să realizeze un drum expres, care să lege Autostrada Gilău-Turda de Centura Ocolitoare Vâlcele–Apahida. 

CNAIR a lansat, în 12 iunie 2019, pe SEAP, licitația publică pentru elaborarea Studiului De Fezabilitate și Întocmire Proiect Autorizare Lucrări la Obiectivul Drum Expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 (Turda) și Varianta De Ocolire Cluj Est (V.O.C.E.). Contractul este estimat la 2.537.459 lei, fonduri bugetare, iar ofertele pot fi depuse până la data de 11 iulie 2019. Câștigătorul va fi stabilit în urma unei licitații deschise, în baza celui mai bun raport calitate – preț.

S-a decis traseul Centurii Metropolitane

Un alt proiect important menit să fluidizeze traficul din municipiul Cluj-Napoca este Centura Metropolitană, gestionat de municipalitate. Pentru acest obiectiv au demarat lucrările tehnice pentru întocmirea studiilor topografice și geotehnice.

"La recomandarea specialiștilor, Municipiul Cluj-Napoca a optat pentru varianta 8- V8. Urmează stabilirea și definitivarea tuturor lucrărilor și funcțiunilor prevăzute în această variantă, după care, conform procedurilor specifice, echipele tehnice se vor deplasa în zonele studiate pentru a efectua lucrările necesare acestei faze: măsurători, marcaje, bornări, foraje, amenajări tehnice. Activitățile menționate vor fi realizate în perioada mai-septembrie 2019", se arată într-un comunicat remis presei. 

O firmă din Cluj a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate, a planului urbanistic zonal şi a detaliilor tehnice pentru autorizarea Centurii Metropolitane. Aceasta se numește Explan și s-a asociat cu două societăți din Ungaria, Transinvest Budapest și SpecialTerv, respectiv cu altă companie locală, Cadsil SRL. 

Centura metropolitană va avea 38 km, leagă vestul comunei Gilău de Apahida, şi are o alocare financiară de la Comisia Europeană de 150 de milioane de euro, bani care pot fi folosiţi până în 2023. Mai multe detalii AICI!

Comenteaza