Foto Colectare selectivă în centrul oraşului de 5 stele. Clujean: "cei de la Rosal au distrus sistematic pubelele"

Deşi colectarea selectivă a început în urmă cu doi ani, problemele continuă şi în prezent. În centrul oraşului Cluj-Napoca, la un punct gospodărescu, pubele sunt distruse la doar câteva luni de la utilizare şi mereu răsturnate, astfel că locatarii nu pot depozita gunoiul cum trebuie. Clujeanul care a semnalat problema arată cu degetul spre firma de salubrizare. 

"Centru Cluj 2021... Bld 21 Decembrie 1989. In 2020 am fost "upgradati" la "colectare selectiva" cu 4 pubele noi noute cu stickere frumoase si functionale. Viata acestor pubele la ora actuala se vede in poze, ca sa nu fie nevoiti sa colecteze selectiv, cei de la Rosal au distrus sistematic pubelele. Ex: cel cu fundul in sus "Sticla" are rotile rupte din prima saptamana. Apoi au mai disparut si stickerele ... si acu am ajuns mai "civilizati"ca inainte Sa zica cineva ca cetatenii au rupt pubelele... Administratia e degeaba... nu vad, nu cunosc da banii... pa!", scrie un clujean pe Facebook. 

Din 1 iulie 2019 este obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții:

plastic/metal
hârtie/carton
sticlă
deșeuri reziduale/amestecate/menajere

În cartierele de blocuri (asociații de proprietari):

La punctele de colectare din zonele de blocuri, în containere/pubele/puncte menajere îngropate, personalizate pentru fiecare fracție:

plastic/metal – galben;
hârtie/carton – albastru;
sticlă – verde;
deșeuri reziduale – negru;

Comenteaza