Cod Rutier 2022: Zece modificări care te pot lăsa pieton, în vigoare din 27 februarie

Cod Rutier 2022: Zece modificări care te pot lăsa pieton, în vigoare din 27 februarie

Codul Rutier a suferit modificări, iar șoferii pot rămâne fără carnet dacă nu țin cont de prevederile care au fost introduse recent. 

 

Șoferii riscă să devină pietoni dacă nu respectă următoarele: 

  1. Folosirea frânei de ajutor pentru întoarcerea autoturismului.
  2. Realizarea intenționată a unui derapaj controlat este sancționată dacă șoferul este surprins de polițiștii de la brigada Rutieră.
  3. Pornirea de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roţilor motoare este taxată. 
  4. Accelerarea repetată a motorului vehiculului cu intenția de a deranja persoanele aflate pe drum este, la rândul ei, taxată.
  5. Reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără un motiv întemeiat este sancționată.
  6. Folosirea repetată a semnalelor sonore / a semnalelor luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul să elibereze banda de circulaţie, o altă prevedere a noului Cod Rutier.
  7. Conducerea mopedului sau a motocicletei pe o singură roată riscă să îl lase pe șofer fără permis de conducere.
  8. Mersul cu spatele în scopul intimidării celorlalţi participanţi la trafic care circulă în spate reprezintă o încălcare a noului Cod Rutier și atrage sancțiuni aspre.
  9. Circulaţia cu vehiculul la distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul înaintea sau în spatele acestuia, cât şi în lateral, fără motiv întemeiat.
  10. Amenda pe care o pot primi cei care încalcă prevederile menționate mai sus este cuprinsă între 580 și 725 de lei. În plus, ei vor rămâne fără permis pentru 30 de zile. Dacă din cauza nerespectării celor menționate se ajunge la provocarea unui accident, atunci amenda este de 1160 de lei, iar permisul conducătorului va fi suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.
Comenteaza