Clujul, în top la Bac VIDEO

Clujul, în top la Bac VIDEO
Într-un top naţional al rezultatelor la Bacalaureat, Clujul se clasează pe locul al treilea, după Brăila şi Iaşi. Anul acesta, un singur liceu din judeţ se poate lăuda cu promovabilitate de 100 la sută. Este vorba de liceul Gheorghe Şincai.

Clujul a avut promovabilitate de 54,30%. În topul naţional, judeţul vine după Brăila, care are 60% dintre candidaţi admişi, şi Iaşi, cu 56,06 procente.

Liceul Şincai este singurul din judeţ cu promovabilitate 100%. Pe poziţia a doua se află Colegiul Naţional Emil Racoviţă, unde singur elev a picat. Urmează liceul baptist Emanuel şi liceele Nicolae Bălcescu şi Avram Iancu

UNITATE DE ÎNVĂŢĂMÂNT PROMOVABILITATE
1. Liceul Gh. Şincai 100%
2. Colegiul E. Racoviţă 98,73%
3. Liceul Baptist Emanuel 98,08%
4. Liceul Bălcescu 96,61%
5. Liceul A. Iancu 96,40%

La Liceul Gh. Şincai au fost şi 3 elevi de 10, jumătate dintre absolvenţii de Bacalaureat cu nota maximă.

Avem cu ce ne lăuda, dar şi cu ce ne ruşina. Un singur elev care a promovat bacul la Grupul Şcolar Someş Dej. Se poate şi mai rău: două licee din judeţ, Didactica Nova din Cluj-Napoca, şi Henri Coandă, din Dej, au obţinut promovabilitate de 0 la sută.

Pe de altă parte, cele mai problematice subiecte din acest an au fost matematica şi fizica unde mai mult de jumătate din elevii înscrişi au fost respinşi. Singura materie la care au trecut toţi candidaţii înscrişi a fost sociologia.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din acest an este cu doar 0,23 la sută mai mare decât cea din 2011. În sesiunile de anul trecut, 54,07 la sută dintre elevii înscrişi au promovat examenul maturităţii.

Pentru a fi declaraţi admişi la bacalaureat, elevii trebuiau să ia nota de trecere, 5, însă media celor 3 sau 4 materii să nu fie mai mică de 6. Situaţia de la bacalaureat se poate însă modifica în urma contestaţiilor.

Reporter: Andreea Popa
Imagine: C. Rus, F. Dan

 

Comenteaza