Clujul, după de Prahova şi Iaşi la numărul populaţiei

Clujul, după de Prahova şi Iaşi la numărul populaţiei
Clujul este al treilea judeţ în ce priveşte numărul locuitorilor, relevă datele preliminare după prelucrarea a jumătate dintre formularele recensământului de anul trecut, care au fost validate.

Clujul are 659.400 locuitori, depăşit de Prahova cu 735.900 de locuitori şi Iaşi - 723.600 locuitori. Timiş are 649.800 locuitori, iar Constanţşa - 630.700 locuitori. De cealaltă parte, cele mai depopulate judeţe sunt Tulcea - 201.500 persoane, Covasna - 206.300 şi Sălaj - 217.900 locuitori. Clujul are şi unul dintre cele mai ridicate grade de urbanizare: 65%, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate din populaţie locuieşte în mediul urban. Populaţia stabilă a României este de 19.043.767 de persoane, fiind vorba despre cei care au reşedinţa obişnuită în România, a anunţat ieri preşedintele Institutului Na?ional de Statistică (INS), Vergil Voineagu, după ce rezultatele preliminare ale recensământului au fost validate, urmând să fie prezentate Guvernului în prima şedinţă.

Vergil Voineagu a precizat că, până în prezent, au fost procesate 36.809.562 de formulare de recensământ, reprezentând aproximativ 48% din total. Preşedintele INS a mai spus că între datele preliminare ale recensământului şi cele finale, care vor fi anunţate în al doilea semestru al anului viitor, "pot sau nu pot să apară diferenţe". Voineagu a explicat că INS nu a reuşit recenzarea a 2,8% din locuinţe, respectiv aproximativ un milion de persoane. El a precizat că în cazul acestor persoane se va încerca recuperarea datelor prin intermediul altor instituţii abilitate. Totodată, răspunzând unei întrebări cu privire la numărul persoanelor plecate în străinătate, Voineagu a spus că pentru a stabili acest număr a fost introdus un formular special, care însă a avut în vedere recenzarea persoanelor plecate din localitatea de domiciliu în străinătate sau în altă localitate, după caz.

(D.E.)

 

Comenteaza