Clujenii vor respectarea promisiunilor electorale! Se pregătesc de protest

Clujenii vor respectarea promisiunilor electorale! Se pregătesc de protest
Profund indignaţi de voturile date de aleşii ţării în favoarea unor actuali sau foşti miniştri intraţi în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, câţiva clujeni se pregătesc să iasă în stradă pentru a protesta împotriva imunităţii parlamentare.

La fel ca în cazul celorlalte proteste recente care au înfierbântat sângele cetăţenilor, mobilizarea clujenilor s-a făcut prin intermediul reţelei de socializare Facebook, practicanţii fiind chemaţi vineri, de la ora 18:00, în Piaţa Unirii.

"Milităm pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Dan Şova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justitie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie!", afirmă organizatorii.

Iniţiativa a strâns rapid susţinerea clujenilor, care nu au ezitat să-şi exprime părerea. "Cu bucurie. Să nu uite de noi! Haideţi cât mai mulţi, share-uiţi şi pe paginile voastre!", i-a îndemnat una dintre persoanele care s-au alăturat mişcării.  "Vom fi cu toţii acolo pentru apărarea statului de drept!! Nimeni, dar absolut nimeni din această ţară nu trebuie să fie mai presus de lege!!! Joc cu imunitatea parlamentară pentru totdeauna!!!!", a comentat un alt clujean.

La evenimentul creat în cursul zilei de luni şi-au anunţat prezenţa, până în momentul publicării materialului, 498 de persoane, în timp ce alte 65 se gândesc să se alăture, numărul lor crescând de la minut la minut.

Problema imunităţii parlamentare a fost unul dintre punctele principale ale bătăliei dintre cei doi candidaţi la preşedinţia României, liberalul Klaus Iohannis şi social-democratul Victor Ponta, pe parcursul campaniei electorale din toamna anului trecut.

Comenteaza