Clujenii se pregătesc de protest. "Nu avem nevoie de incompetenţi, corupţi şi politicieni doar pentru interese"

Clujenii se pregătesc de protest.
La o săptămână după ce sute de persoane au protestat în ploaie împotriva deciziei Senatului de a-l scăpa de la arest pe senatorul Dan Şova, clujenii se pregătesc să iasă din nou în stradă.

 

De această dată acţiunea este îndreptată nu doar împotriva imunităţii parlamentare, ci şi împotriva schimbării Codului Penal în favoarea politicienilor.

"Toată lumea trebuie să vadă că noi nu avem nevoie de incompetenţi, corupţi şi politicieni doar pentru interese. Domnul senator Şerban Nicolae doreşte arestul preventiv al politicienilor în vile de lux pentru a avea timp să distrugă mai uşor probele! Această iniţiativă o să fie votată curând de parlament", afirmă organizatorii.

La fel ca în cazul protestului precedent, mobilizarea s-a făcut prin intermediul reţelei de socializare Facebook, mii de persoane fiind aşteptate joi, de la ora 18:00, în piaţa Unirii.

Evenimentul a fost anunţat în cursul zilei de marţi, iar până în momentul publicării materialului au confirmat prezenţa abia 47 de persoane, în timp ce alte 5 se gândesc să se alăture.

Vinerea trecută peste 300 de clujeni au înfruntat ploaia şi s-a adunat în centrul Clujului cu steaguri, bannere şi pancarde conţinând mesaje dure sau ironice la adresa fostului ministru delegat pentru Mari Lucrări Publice, scandând "Chiar şi miruiţi, tot o să plătiţi!", "Ne vedem la DNA", "Iohannis, trezirea!", "Integritate, nu imunitate", "Eu nu ŞOVĂiesc", "Moliceanu, demisia!", "Parlament penal, marş la tribunal!", "PSD=Mafia".

Proteste similare au fost programate vineri la Bacău, Braşov, Constanţa, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara şi Târgu-Mureş, iar la Bucureşti mitinguri s-au desfăşurat atât joi, cât şi vineri seara.

Comenteaza