Clujeanul Adrian Hădean va purta flacăra olimpică. Vezi cum a fost selecţionat

Clujeanul Adrian Hădean va purta flacăra olimpică. Vezi cum a fost selecţionat
Bloggerul clujean Adrian Hădean va purta flacăra olimpică la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de Vară, ce vor avea loc în perioada 27 iulie - 12 august la Londra.

"Am două veşti de dat, niciuna în legătură cu mâncarea şi doar una într-o oarecare legătură cu mine. Cu care să încep? Hmm. Să vină cea mai scurtă: am fost nominalizat în cadrul campaniei "Pasiuni care schimbă vieţi", organizată de Samsung România, pentru a fi unul dintre purtătorii flăcării olimpice, anul viitor, la Londra", scria Hădean, în noiembrie anul trecut, pe blogul personal. Hădean va reprezenta România alături de alţi patru români: Bogdan Cismariu, Marius Radu, Cristina Bogdan şi Cătălin Stelian.

"Am fost nominalizat în cadrul campaniei amintite de o cititoare a blogului meu. Am aflat acest lucru destul de târziu, abia spre finalul proiectului. Am fost votat de multă lume care consideră că am făcut ceva pentru comunitatea locală. Am fost selectat şi apoi a trebuit să raspund unor email-uri trimise de Comitetul Olimpic din Londra. M-au întrebat ce fac, cu ce mă ocup, ce măsuri port la haine. Sincer, nu ştiu după ce criterii m-au ales. Eram acasă când am primit e-mailul de confirmare. Culmea, era singurul e-mail din inbox deşi în mod normal primesc sute de e-mailuri zilnic. Sunt recunoscător pentru această şansă, e o onoare pentru mine", a explicat Hădean.

Clujeanul mărturiseşte că unul dintre visurile sale este să participe la un maraton: aleargă, merge cu bicicleta, face mişcare. Faptul că va purta torţa olimpică înseamnă să-şi atingă într-o oarecare măsură ţelul.

"Nu am bilete la Olimpiadă. S-au terminat cu mult înainte să aflu că am fost selecţionat. Nu vreau să văd pe cineva anume alergând; este destul că am să fiu acolo, să reprezint România", a mai spus Hădean.

La cea de a XXX-a ediție a Jocurilor Olimpice vor participa 10.500 de sportivi, veniți din 146 de ţări. Vor fi 302 probe sportive la 26 sporturi. Ceremonia de deschidere va avea loc la 27 iulie, iar ceremonia de închidere, la 12 august. Centrul probelor sportive va fi la Stadionul Olimpic, capacitatea acestuia fiind de 80.000 de locuri. Costurile construirii stadionului se ridică la 486 de milioane de lire sterline.

Flacăra olimpică va face un tur de 70 de zile al Marii Britanii, care urmează să se încheie pe 27 iulie 2012, atunci când va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor. Adrian Hădean este unul dintre cei mai mai cunoscuţi bloggeri clujeni. 

Comenteaza