Foto Clujeancă de 21 de ani salvată după o intervenție de două ore în Munții Apuseni

Clujeancă de 21 de ani salvată după o intervenție de două ore în Munții Apuseni
| Foto: Serviciul Public Județean Salvamont Alba
Clujeancă de 21 de ani salvată după o intervenție de două ore în Munții Apuseni
Clujeancă de 21 de ani salvată după o intervenție de două ore în Munții Apuseni

O tânără clujeancă cu probleme de sănătate a fost salvată de echipa Salvamont Alba, duminică, la o intervenție de peste două ore pe Platoul Bedeleu din Apuseni.

„Un grup de 4 persoane aflate pe Platoul Bedeleu. O tânără în vârstă de 21 de ani din Cluj-Napoca datorită unor probleme medicale nu se mai putea deplasa. Se însera, începea să se răcorească, astfel că au apelat la ajutorul salvatorilor montani. Deplasarea s-a făcut de urgență, cu autovehiculul de teren până în apropierea locului în care se afla grupul. Transportată până la mașina de intervenție și apoi tot grupul coborât cu aceasta, au fost duși până la mașina proprietate personală cu care urmau să se întoarcă acasă. Au refuzat transport medicalizat”, au transmis reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Alba.

Ora 17.14, apel prin 112: O femeie, în vârstă de 41 de ani, din Timișoara, se afla la cățărat la Piatra Bulbuci din satul Feneș. A căzut, fiind asigurata cu o coardă, dar în urma impactului lateral cu peretele stâncos a simțit o durere foarte puternică în zona șoldului stâng. Cu greu a fost coborâtă până la baza traseului de cățărat în condițiile în care nu mai putea să miște piciorul din cauza durerii. Imobilizată în targa vacuum, deoarece s-a suspicionat o fractură de femur, a fost lansată pe panta abruptă de la baza stâncilor, cu targa pe roți UT2000, până în apropiere de mașinile de teren aflate mai jos de Piatra Bulbuci.
S-a lucrat foarte bine cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Alba, care a urcat până la persoana accidentată cu materialele pentru acordarea primului ajutor.

Doi politisti chemați să constate împrejurările producerii accidentului s-au integrat și ei în acțiunea de salvare.

Ne-a impresionat și vrem sa mulțumim pentru ajutorul acordat, unui localnic care s-a alăturat intervenției cu mașina de teren personală, cu care a fost coborâtă persoana accidentată până la drumul asfaltat, la ambulanță, menționează sursa citată.

Comenteaza