Clujana a intrat în insolvenţă. Instanţa a admis cererea fabricii

Clujana a intrat în insolvenţă. Instanţa a admis cererea fabricii
Decizia a fost luată miercuri de Tribunalul Specializat Cluj, după ce acum o săptămână instanţa a amânat luarea unei decizii.

Tribunalul Specializat Cluj (TSC) a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă pentru Clujana SA, la cererea fabricii clujene şi a numit un administrator judiciar provizoriu. Reamintim că în 19 decembrie anul trecut, cunoscuta fabrică de încălţăminte a depus cerere de intrare în procedura de insolvenţă la TSC.

Directorul general al societăţii, Florin Gliga, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că această cerere a fost depusă cu intenţia clară de redresare a societăţii într-un termen de trei ani. "Aşteptăm procedura de reorganizare, numirea unui administrator judiciar şi stabilirea comitetului creditorilor, unde Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are cele mai mari creanţe. Activitatea curentă a societăţii este sustenabilă, dar datoriile istorice ne creează mari dificultăţi", a declarat Gliga.

Conducerea societăţii a anunţat că a contestat în instanţă şi sechestrul şi scoaterea la vânzare a mai multor active ale societăţii de către ANAF, pentru că valoarea lor este mult mai mare decât datoria către fisc. ZIUA de CLUJ scria, în decembrie, că întreaga proprietate, de 9.540 mp, e ofertată la 27,8 milioane de lei (exclusiv taxa pe valoarea adăugată). La aceasta Se adaugă un spațiu comercial de 118 mp, cu 676.245 lei (exclusiv TVA).

Datoriile către bugetul general consolidat al statului, se ridicau, la finalul lunii septembrie, la 13 milioane de lei, din care 5,1 milioane la bugetul de stat, 5,5 milioane contribuții neachitate pentru pensii, 220.000 de lei sume neachitate la bugetul pentru șomaj, precum și restanțe de 2,1 milioane lei la bugetul asigurărilor de sănătate.

Fabrica are însă semne de revenire, după ce anul trecut a intrat pe profit, cu un câștig de 213.000 de lei, la afaceri nete de 9,9 milioane. În 2015, a avut un rezultat negativ de 3,2 milioane de lei la afaceri similare, de 9,6 milioane. Anul trecut, în fabrică lucrau 301 angajați. Următorul termen în acest dosar a fost fixat pentru 21 februarie.

Comenteaza