Cluj-Napoca este și în 2020 cel mai sigur oraş din România. La nivel mondial e pe locul 13

Cluj-Napoca este și în 2020 cel mai sigur oraş din România. La nivel mondial e pe locul 13
| Foto: Visit Cluj

Cluj-Napoca este cotat, în 2020, cel mai sigur oraş din România, potrivit unui clasament întocmit de specialiștii de la Numbeo privind cele mai sigure oraşe din lume.

Potrivit observator tv, Cluj-Napoca are o rată de siguranţă de 80,31% şi depăşeşte oraşe precum Helsinki, Tokyo, Viena sau Copenhaga. Astfel, Cluj-Napoca se clasează pe locul 13 în topul celor mai sigure oraşe din lume.

Conform clasamentului, Cluj-Napoca este urmat de Braşov, 77,65% rată de siguranţă, şi de Timişoara, 76,04% rată de siguranţă. Capitala Româniaie, Bucureşti ocupă abia locul al cincilea pe țară, la nivel de siguranţă.

De altfel, Cluj-Napoca era considerat şi anul trecut cel mai sigur oraş din România, iar în acest an şi-a îmbunătăţit rata de siguranţă cu circa 1,5%. În schimb, în Bucureşti rată de siguranţă a scăzut în ultimul an cu 0,34% .

Rata de siguranţă este bazată pe o formulă ce ia în calcul detalii precum numărul de crimie comise, numărul de jafuri, numărul de spargeri date, numărul de furturi de maşini, numărul de amenzi pentru furturi din buzunare.

În acest an, cel mai sigur oraş din lume este considerat Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, cu o rată de siguranţă de 88,67%. Urmează Doha, din Qatar, cu 88,52% rată de siguranţă, şi Taipei, din Taiwan, cu 85,8% rată de siguranţă.

Pentru cercetarea celor dela Numbeo au fost luate în calcul 374 de oraşe din întreaga lume. La coada clasamentului, adică cele mai nesigure sunt considerate Caracas (Venezuela, 15,1% rată de siguranţă), Port Moresby (Papua Noua Guinee, 16,42% rată de siguranţă) şi Pietermaritzburg (Africa de Sud, 18,01% rată de siguranţă).

 

Comenteaza