Clubul CFR, dat în judecată. De CFR!

Clubul CFR, dat în judecată. De CFR!
CFR SA a dat în judecată clubul CFR 1907 pentru că de mai bine de un an refuză să prezinte actele contabile ale asocierii pentru exploatarea stadionului.

CFR SA prin Regionala CFR s-a adresat Judecătoriei Cluj-Napoca într-un dosar cu obiect "obligaţia de a face" şi cere clubului să pună la dispoziţie conform contractului de asociere 1.195 din 2007 documentele primare, balanţele şi bilanţul contabil referitoare exclusiv la asociere, vizate de administraţia financiară, scrie clujust.ro.

În contractul din 2007, părţile Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi SCS CFR ECOMAX Cluj SA, devenită SC Fotbal Club CFR 1907 SA, sunt denumite "Asociatul 1″, respectiv "Asociatul 2″.
În acţiune, CFR se prevalează de articolul 5.13 din contract care prevede printre obligaţiile clubului "să ţină separat evidenţa contabilă a asocierii, să pună la dispoziţia Asociatului 1 documentele primare, balanţele şi bilanţul contabil, referitoare exclusiv la asociere, vizate de organele Administraţiei Financiare, la cererea Regionalei, ori de câte ori este nevoie, dar nu mai frecvent de o dată la 3 luni calendaristice. Solicitarea se va face în temeiul unui mandat acordat de către conducerea Regionalei."

Potrivit cererii de chemare în judecată "contractul a fost încheiat pe o perioadă de 49 de ani, predarea terenului s-a făcut la data de 02.03.2007, conform procesului verbal de predare-primire nr.46/1499/02.03.2007, iar finalizarea investiţiilor a avut loc la data de 18.03.2010, contractul derulându-se de la data semnării până în prezent, în baza acestui contract Asociatul 2 (clubul CFR) achitând venitul minim garantat conform art.4.1 din contract pe perioada martie 2009-până în februarie 2013."Solictăm onoratei instanţe să oblige pârâta (CFR 1907 SA n.red.) să pună la dispoziţia subsemnatei (Regionala CFR) evidenţa contabilă a asocierii", se arată în cererea de chemare în judecată.

Contactat de CLUJUST.ro, preşedintele CFR 1907, Iuliu Mureşan, cel care a şi semnat contractul de asociere, a spus doar că este un proces pe rol şi că va respecta decizia instanţei. Întrebat de ce s-a ajuns la proces, Mureşan a răspuns: "că s-a ajuns". Preşedinte CFR a agăugat: "suntem pe locul 1 şi dumneavoastră mă întrebaţi de proces. Sunteţi de o răutate... Să nu mă mai sunaţi căci eu răspund doar despre sport".

 

Comenteaza