Civicii organizează Târgul de Crăciun al Comunității pentru cei care nu îşi permit preţurile exorbitante din Piaţa Unirii: "Hai să fim generoși!"

Civicii organizează Târgul de Crăciun al Comunității pentru cei care nu îşi permit preţurile exorbitante din Piaţa Unirii: "Hai să fim generoși!"
| Foto: https://www.facebook.com/groups/clujulcivic

Civicii oraşului lansează o invitație la Târgul de Crăciun al Comunității, vineri, 8 decembrie, la ora 18:00, pe strada Universtității din Cluj-Napoca, în replică la cele două târguri organizate în oraş care au preţuri mult peste puterea de cumpărare a majorităţii localnicilor.

Deoarece "nu ar trebui să conteze care cât facem, ci ce facem, cum facem pentru noi și pentru celălalt", civicii oraşului s-au gândit şi la clujenii fără dare de mână şi le propun să se adune vineri 8 decembrie la un altfel de târg: cu ceai cald şi vin fiert la termos, dar şi cu o felie de cozonac în traistă şi neapărat cu dorinţa de a fi generoşi. 

Evenimentul vine ca replică la Târgul din Piaţa Unirii, unde un ceai cald costă 13 lei sau un langoş 20, iar delicatesele tradiţionale din carne de porc se vând ca produse de lux. Civicii sunt hotărâţi să îşi amintească de ceea ce reprezintă sărbătoarea Crăciunului cu adevărat: o sărbătoare a comuniunii și a comunității.

"La Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca prețurile din ce în ce mai vulgar exorbitante lasă înafara cetății tot mai mulți cetățeni. E rușinos pentru administrație. E rușinos pentru oraș. Crăciunul ar trebui să fie o sărbătoare a comuniunii și a comunității.

E acel moment din an în care nu ar trebui să conteze care cât facem, ci ce facem, cum facem pentru noi și pentru celălalt, trăind bucuria de-a ne întâlnim unii cu alții și de-a sărbători împreună. De aceea, e timpul să organizăm noi Târgul de Crăciun al Comunități!

Vino vineri 8 decembrie de la 18:00 pe strada Universității cu un termos de ceai, un pahar, un prieten și hai să ne oferim, generoși, bucuria de a fi împreună. Hai să fim generoși! Vino să dovedim că la Cluj Crăciunul este încă acea sărbătoare pe care ne-o amintim din copilărie!

Invită-ți și prietenii și rudele (și pe facebook și și pe bune). Poate pui în traistă (sau în jeb, dupa caz) o felie de cozonac să meargă cu ceaiul cald sau să dai mai departe. Și cântăm și-o colindă. Te așteptăm!", anunţă Clujul Civic. 

CITEŞTE ŞI: Ce prețuri sunt la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca / Câți bani primește Primăria

Comenteaza