Ciucă: Nu există tabere de instrucție pentru militari ucraineni în România

Ciucă: Nu există tabere de instrucție pentru militari ucraineni în România

Premierul Nicolae Ciucă a infirmat miercuri zvonurile privind pregătirea militarilor ucraineni pe teritoriul României şi faptul că ar exista mercenari români în Ucraina.

Premierul a fost întrebat la Oradea dacă confirmă declaraţiile din partea rusească potrivit cărora există mulţi mercenari români în Ucraina.

”Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nu încape discuţia de acest subiect”, a spus Nicolae Ciucă. 

Referitor la proiectul de lege aflat pe site-ul MApN, prin care se modifică legea existentă, astfel încât să  fi trimise arme si tehnică militară către Ucraina, premierul a spus că ”este în analiză”.

”În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens”, a declarat premierul, potrivit News.ro

Nicolae Ciucă a făcut apel la cetăţeni să aibă grijă de unde se informează, arătând că ”este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu, există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului şi al propagandei. 

”Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii”, a mai spus premierul. 

Comenteaza