Cine este taximetristul erou care a salvat viața unei cliente din Cluj

Cine este taximetristul erou care a salvat viața unei cliente din Cluj

Alexandru Bokor este numele taximetristului erou care a dus de urgență o femei care se simțea rău la spital. Ea chemase un taxi, pentru că avea palpitații la inimă și se temea de un posibil preinfarct.

Taximetristul a avut susținere şi din partea polițiștilor, care au pornit girofarul, ajutând taxiul să se strecoare în trafic. Alexandru Bokor este de profesie bucătar dar, odată cu venirea pandemiei, s-a reprofilat spre taximetrie, scrie stirileprotv.ro.

 Alexandru Bokor, taximetrist: “Mi-a spus că are simptome specifice unui preinfarct și atunci instant m-am activat. Am acţionat ca şi când ar fi cineva din familia mea, am acţionat ca şi la o persoană pe care aş fi cunoscut-o, deşi n-am cunoscut-o, era o clientă. Pur şi simplu am vrut să fac un bine. Nu am mai stat pe gânduri, pur şi simplu am acţionat instinctiv, m-am pus pe modul ambulanță, gen avarii, tot tot tot tacâmul şi am încercat să ajung cât de repede am putut. ”

Pentru tânărul taximetrist, a urmat o cursă ca în filme, în care trebuia să străbată mai bine de jumătate de oraş, pentru că spitalul se afla la 10 kilometri depărtare. În drum spre urgențe, bărbatul a întâlnit un echipaj de poliție. A explicat situația și a cerut ajutor. Agenţii au pornit toate semnalele acustice și luminoase, ca să-i ofere taximetristului prioritate în trafic.

Ag.principal Cătălin Mureşan: “Cu coada ochiului m-am uitat la acea doamnă, am văzut că într-adevăr cele spuse de conducătorul taxi se confirmă şi nu am mai stat pe gânduri, am plecat direct cu el. I-am spus să ţină aproape. Sunt multe situaţii în care cetăţenii ne cer ajutorul, pentru diferite spețe, noi suntem aici pentru ei, pentru a-i ajuta, a-i îndruma.”

Din fericire, totul s-a terminat cu bine. Femeia a primit primul ajutor, iar apoi a fost externată.

Comenteaza