Foto CIMITIR VANDALIZAT în Cluj-Napoca. S-a deschis dosar penal pentru profanare de morminte

Zeci de morminte dintr-un cimitir din Cluj-Napoca au fost vandalizate. Clujenii sunt revoltaţi pentru că nu se asigură pază în cimitire. 

Mai multe fotografii cu cimitirul Cordoş din cartierul clujean Dâmbul Rotund au fost făcute publice pe grupul de Facebook Dâmbul Rotund Cartier Cluj-Napoca. În fotografii se poate observa că cimitirul a fost vandalizat şi câteva zeci de monumente funerare au fost puse la pământ unul câte unul.  

Reacțiile din partea clujenilor sunt îndreptate atât la adresa autorităţilor cât şi la adresa celor care administrează cimitirul, majoritatea reclamând faptul că în cimitirul respectiv ar fi trebuit să stea cineva de pază. "Acolo ar trebui să pună pază de la locală!" "Ruşine!!!". "Când s-a întâmplat asta?? Cimitirul nu avea pază până acum? Zicea cineva mai sus că se ştie că sunt tineri care noaptea sunt gălăgioşi. Vecinii care stau pe acolo ar fi trebuit să sune la poliţie dacă îi aud, că totuşi, cad betoane. Ceva gălagie tot e", au comentat clujenii postarea cu cimitirul vandalizat, care este încă o pată pe obrazul oraşului Cluj-Napoca. 

A fost sesizat şi Inspectoratul Județean de Poliție, iar în urma constatărilor de la faţa locului a fost deschis un dosar penal pentru profanarea de morminte. În acest moment se fac cercetări pentru identificarea făptașilor. 

Codul Penal pedespește cu închisoare de la 2 luni la 3 ani profanarea de morminte „Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Comenteaza