Cifrele ultimului weekend din starea de urgență. Ce s-a întâmplat cu numărul amenzilor

Cifrele ultimului weekend din starea de urgență. Ce s-a întâmplat cu numărul amenzilor

Grupul de Comunicare Strategică transmite că, până în prezent, au fost întocmite 559 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în contextul epidemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele două zile au fost aplicate, în total, sancţiuni contravenţionale în valoare de 543.350 de lei (187.800 de lei sâmbătă, respectiv, 355.550 de lei duminică). Conform datelor transmise de GCS, sâmbătă, polițiștii și jandarmii au depistat 331 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, iar duminică 339.

Numărul amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare a scăzut drastic față de weekend-ul anterior, când au fost sancționate 11.208 persoane, iar valoarea totală a amenzilor a ajuns la 20.735.055 lei.

"Facem precizarea că până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unor prevederi ale O.U.G. nr. 34 din 26 martie 2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, se aplică norma juridică în vigoare", transmite GCS.

Comenteaza