News alert Centura Dejului, scoasă la licitaţie. Contractul este de 22 milioane de euro

Centura Dejului, scoasă la licitaţie. Contractul este de 22 milioane de euro

CNAIR a lansat licitaţia pentru proiectarea și execuția centurii Dejului, în lungime de 5,45 km.

Durata contractului va fi de 24 luni, din care 5 luni perioada de proiectare, 19 luni perioada de execuție a lucrărilor și minim 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Valoarea estimată a acestui proiect este de 104.525.520 lei fără TVA (21,9 milioane euro). "Necesitatea acestei investiții constă în eliminarea traficului de tranzit (predominant greu și foarte greu) din municipiul Dej care în lipsa unei variante ocolitoare ajunge la ora actuală în oraș pe relațiile DN 1C (E58) și DN 17 (E576)", transmite CNAIR. 

Inițial, obiectivul trebuia să fie cuprins în Master Planul General de Transport al României, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, din lipsă de fonduri la bugetul de stat.

Amplasamentul centurii a fost corelat cu propunerile pentru autostrada Petea – Dej – Suceava și cu drumul expres Dej – Cluj-Napoca – Turda. Traseul se desprinde din Drumul Național nr. 1C, la km 55, cu 300 m înainte de trecerea de nivel a căii ferate Ocna Dejului. Apoi traversează cu pasaj superior calea ferată Dej Călători – Ocna Dejului, calea ferată Cluj-Napoca – Dej Călători, ocolește zona construită din partea dreaptă a căii ferate, traversează râul Someș în amonte de podul de cale ferată și se racordează la DN 17 (Dej-Bistrița) la 1 km de DN 1C. Structura și lucrările de drum cuprind două noduri rutiere, cinci pasaje și patru poduri din care cel mai important este râul Someș.

Centura ocolitoare a Dejului ar trebui să fie inaugurată până în anul 2021.

Etichete
Comenteaza