Centrul Agro Transilvania, 21 de ani de activitate! Ce investiții urmează în zonă

Centrul Agro Transilvania, 21 de ani de activitate! Ce investiții urmează în zonă

Construit în zona periurbană a municipiului Cluj-Napoca, cu ieşire la DN1, Centrul Agro Transilvania este foarte accesibil cumpărătorilor, prin crearea liniei de autobuz – 8L care duce exact până în incinta pieţei, unde există o staţie proprie special amenajată.

Centrul Agro Transilvania S.A. din localitatea Dezmir, una dintre cele mai mari şi mai moderne pieţe agro-alimentare de gros şi en-detail din această parte a ţării, la care forul administrativ judeţean este acţionar majoritar, a marcat duminică, 7 mai 2023, 21 de ani de activitate.

„Construit după model polonez, Centrul Agro Transilvania și-a găsit treptat loclul și utilitatea pentru care a fost gândit, dovedindu-și din plin viabilitatea și îndeplindu-și misiunea, aceea de creare a posibilității de desfacere și comercializare a produselor în condiții civilizate, fără intermediari, pentru producătorii agricoli de pe întreg teritoriul județului Cluj și nu numai”, a afirmat șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Având iniţial ca atribuţii implementarea proiectului Phare - „Centrul de Marketing pentru Produse Agro-Alimentare Cluj”, în prezent Centrul administrează acest obiectiv precum şi lucrările complementare lui, între care cea mai importantă este „Copertina – Piaţa în aer liber”, situată pe acelaşi amplasament cu Proiectul şi realizată prin investiţia Consiliului Judeţean Cluj.

Întrucât activitatea Centrului AgroTransilvania Cluj S.A. s-a intensificat exponenţial în ultimii ani iar din anul 2010 acesta găzduieşte şi componenta de gros a pieţei IRA din municipiul Cluj-Napoca, managementul societăţii a demarat un amplu program de investiţii, capabil să satisfacă atât cererea clienţilor actuali cât şi a celor potenţiali, prin:
- extinderea spaţiilor de depozitare pentru legume-fructe existente,
- finalizarea lucrărilor de închidere a spaţiilor de depozitare la „Copertina în aer liber”,
- amplasarea de panouri termoizolante şi refacerea acoperişului la Copertină,
- amplasarea a 44 de tonete destinate comercializării produselor agroalimentare,
- realizarea unei rampe de colectare selectivă a deșeurilor și reabilitarea clădirilor Centrului Agro, etc.

De asemenea, Centrul AgroTransilvania pune la dispoziţia producătorilor şi comercianţilor pachete complete de:
servicii (refrigerare rapidă, răcire cu fulgi de gheaţă, manipulare/stocare produse cu transpalete electrice sau manuale, spălare, periere, sortare, serviciu închirieri cântare, salubrizare, dezinfectare/dezinsecţie/deratizare),
utilaje moderne (linie automată multifuncţională pentru spălare, periere, sortare, cântărire produse vegetale, tunel de coacere pentru produse vegetale),
spaţii de parcare păzite,
spaţii pentru birouri dotate cu acces la internet şi telefon-fax, monitorizarea perimetrului cu sistem de supraveghere video, sprijin şi consultanţă din partea personalului calificat al Centrului Agro Transilvania Cluj, etc.

Comenteaza