Cel mai important eveniment studenţesc din ţară a început duminică la Cluj

Cel mai important eveniment studenţesc din ţară a început duminică la Cluj
Niciun reprezentant al administraţiei locale, niciun rector şi nici ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. În schimb, dio prorectori din totalul de cinci universităţi, şi câteva zeci de studenţi. Aşa poate fi creionat forumul studenţilor din ţară, care a debutat duminică după-masă la Cluj.

Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România a ajuns la a şaptea ediţie. "E cel mai important eveniment studenţesc din România", spun organizatorii. Totuşi, la acesta nu a participat niciun rector al centrului universitar din Cluj-Napoca, şi nici reprezentanţii administraţiei locale.

La deschiderea evenimentului, din sala Auditorium Maximum a Universităţii "Babeş-Bolyai", au venit prorectorul UBB Mihaela Luţaş, prorectorul UTCN Cătălin Popa, preşedintele ANOSR Daniela Alexe, şi preşedintele federaţiei asociaţiilor studenţeşti din USAMV Bogdan Moldovan. "Rectorul Aurel Pop nu a putut veni, pentru că e în vacanţă, dar vă transmite salutările sale", le-a spus Luţaş celor câteva zeci de studenţi din ţară adunaţi la Cluj.


La deschidere a fost invitat şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. "Nu  a ajuns, dar e posibil să ajungă mai târziu", a spus Daniela Alexe.

Etichete
Comenteaza