Ce spune Ioan Aurel Pop, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024

Ce spune Ioan Aurel Pop, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024
| Foto: captura YouTube

Numele lui Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a fost vehiculat pentru o posibilă candidatură la pezidențiale. Acesta a fost întrebat de curând dacă intrarea în politică ar reprezenta o tentaţie pentru el. 

Ioan Aurel Pop a declarat într-un podcast al parlamentarului PSD Ionuț Vulpescu că nu este tentat de intrarea în politică deoarece politica ar implica mai multe calităţi, pe care spune că nu le deţine. În schimb, clujeanul a spus că își dorește un nou mandat de președinte al Academiei Române.

”Nu sunt (tentat de candidatură – n.red.)… Politica e un lucru foarte complicat şi mulţi îşi închipuie că e simplu. Politica înseamnă o groază de calități, pe care eu nu le am. Poate le-am avut cândva, când eram mai tânăr, acum nu le am nici din cauza vârstei”, a spus Ioan Aurel Pop când a fost întrebat de o candidatură la prezidenţiale.

Acesta spune că a cumpănit foarte bine în tinereţe care e menirea lui şi a ajuns la concluzia că e aceea de profesor şi de cercetător. "Rămân la părerea că ne-ar merge mult mai bine în ţara românească dacă am face fiecare ceea ce ştim să facem cel mai bine. Ori noi credem, unii dintre noi, că ştim să facem de toate. Eu am în sufletul meu aşa o bucurie când le vorbesc studenţilor (...)."

În discuţia cu Ionuț Vulpescu, preşedintele Academiei a declarat că ar limita toate funcțiile publice din țara românească la două mandate de patru ani. 

În ceea ce privește șefia Academiei Române, el a spus că ”am dreptul să candidez pentru un nou mandat. Și este foarte bine așa. Eu aș limita toate funcțiile publice din țara românească la două mandate de patru ani”.

Sursa: https://youtu.be/ijNs_EwN8xs

Comenteaza