Ce se întâmplă cu fraţii copilului omorât în bătaie de mamă

Ce se întâmplă cu fraţii copilului omorât în bătaie de mamă

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj, Alina Chiorean, a declarat că cei doi fraţi sunt afectaţi emoţional, iar reprezentanţii instituţiei ar putea face demersuri pentru decăderea din drepturile părinteşti a mamei care a fost reţinută.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Cei doi fraţi, un geamăn rămas în viaţă în vârstă de 9 ani şi un altul de 12 ani, au fost aduşi de un echipaj de Poliţie la Centrul de primire în regim de urgenţă Gavroche din Cluj-Napoca, urmare a violenţei în familie, soldat cu decesul unui copil de 9 ani. Cei doi copii sunt afectaţi emoţional de ceea ce s-a întâmplat, iar drepturile părinteşti au fost delegate directorului general al DGASPC Cluj până vom face propuneri către instanţă vizavi de rămasul copiilor în sistem şi exercitarea drepturilor părinteşti. Probabil colegii mei vor face şi propunere de decădere din drepturile părinteşti a mamei, care a fost reţinută”, a spus Chiorean, citată de MEDIAFAX.

Potrivit acesteia, celor doi fraţi li se oferă suport emoţional şi se va lucra cu ei şi pe partea de consiliere psihologică.

„Înainte de a fi aduşi la centrul nostru, copiii au fost consultaţi la UPU unde s-a constatat că cel de 9 ani, geamănul celui decedat, prezintă şi el urme de echimoze pe torace şi membre”, a subliniat purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj.

Alina Chiorean a precizat că în urmă cu patru ani, cei trei fraţi au mai fost în sistemul de protecţie, fiind crescuţi în sistemul de asistenţă maternală, după care au fost redaţi mamei.

„Am ajutat-o pe mamă, a fost monitorizată reintegrarea, a fost ajutată şi de Primărie cu o locuinţă socială, dar şi de o fundaţie”, a afirmat Alina Chiorean.

Centrul de primire a copilului în regim de urgenţă Gavroche asigură servicii de primire şi găzduire temporară, asistentă medicală şi îngrijire, suport emoţional şi după caz, consiliere psihologică, educare, reintegrare familială şi comunitară având un număr de 12 locuri.

Un copil de 9 ani a fost găsit mort, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o locuinţă din Cluj-Napoca, pe corpul acestuia fiind găsite urme de violenţă. Mama copilului a fost reţinută de poliţiştii clujeni. CITEŞTE MAI MULTE AICI!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza