Ce s-a întâmplat cu temutul criminal britanic prins în Cluj

Ce s-a întâmplat cu temutul criminal britanic prins în Cluj

Shane O’Brien, de 31 de ani, a fost pus sub acuzare, după ce a ajuns în Regatul Unit ca urmare a extrădării sale din Romania, a declarat Metropolitan Police. O nouă înfăţisare va avea loc în 9 aprilie, la Tribunalul Old Bailey.

Britanicul Shane O’Brien, unul dintre cei mai căutați fugari din Regatul Unit, a fost prins pe 23 martie 2019 de polițiștii din Cluj-Napoca, scriu stirileprotv.ro. O'Brien a fost acuzat de uciderea lui Josh Hanson, din Kingsbury (nord-vestul Londrei).

Tânărul fost înjunghiat mortal în The Re Bar din cartierul Hillingdon, în octombrie 2015. El a fost găsit cu o rană gravă la gât şi a fost declarat mort la faţa locului. Localul figurează acum ca închis definitiv. O examinare post-mortem a stabilit că decesul a fost cauzat de hemoragie, inhalare de sânge şi o rană provocată prin tăiere la nivelul gâtului.

Cum a scăpat de poliţie

La scurt timp după atac, O’Brien a fugit din Marea Britanie, cu un zbor privat. În 2017, a fost arestat în Praga, după ce a fost prins cu documente false, provenind din Italia. Cu toate acestea, a fost eliberat de polițiști înainte ca aceștia să îi descopere adevărata identitate.

Poliția Metropolitană anunțase că va oferi 50.000 de lire persoanelor care oferă informații ce duc la prinderea acestuia. O’Brien a fost prins în timp ce mergea relaxat pe o stradă din Cluj-Napoca. Când a fost încătuşat, autorităţile române au descoperit că avea acte false de identitate.

Comenteaza