Ce amenzi riști dacă circuli după ora 22.00

Ce amenzi riști dacă circuli după ora 22.00
| Foto: Digi24

De astăzi putem circula liber doar până la ora 10 seara. După această oră avem nevoie de celebra declarație pe proprie răspundere, lucru prevăzut de noua ordonanță de urgență dată de Guvern.

Primele acţiuni din această noapte întreprinse de Poliție au fost de informare. Poliţia a explicat populaţiei că faptul de a circula după 10 seara presupune a avea documentele necesare: declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația.

Respectarea măsurilor reglementate de noua ordonanță va fi verificată în permanență. Cei care nu se conformează, riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Poliţia face apel la cetățeni pentru a respecta măsurile de protecție sanitară.

Excepțiile de la interdicția de circulație în intervalul 22.00-5.00, pentru care este necesară declarația pe propria răspundere, sunt:

- deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi
- deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente
- deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei
- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi, anunţă libertatea.ro. 

Comenteaza