Caz revoltător: bătrână, tâlhărită cu sânge rece. A asistat neputincioasă la comiterea infracţiunii

Caz revoltător: bătrână, tâlhărită cu sânge rece. A asistat neputincioasă la comiterea infracţiunii
Doi tineri au fost arestaţi prevenitiv pentru 30 de zile după ce au intrat fără consimţământ în locuinţa unei bătrâne, pe care au lăsat-o fără bani.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

O bătrână de 84 de ani din comuna Borşa a asistat neputincioasă la furtul sumei de 300 de lei, bani ascunşi în sertarul unei vitrine, după ce doi tineri infractori au lăsat-o fără apărare, deposedând-o de baston. Cu o zi înainte, unul dintre ei, o tânără de 19 ani, intrase, însoţită de un minor de doar 10 ani, în "recunoaştere" în imobilul femeii.

"În fapt, la data de 19 august, în jurul orei 20:30, o tânără de 19 ani din comuna Borşa, judeţul Cluj, împreună cu un minor în vârstă de 10 ani, a pătruns fără drept şi fără consimţământ în imobilul unei femei de 84 de ani, de pe raza comunei Borşa. La data de 20 august, în jurul orei 18:00, tânăra a revenit la locuinţa femeii, împreună cu un alt tânăr de 18 ani, din comuna Borşa, intrând fără drept în curte şi în imobil. Persoana vătămată a relatat organelor de poliţie faptul că, cei doi, după ce au pătruns în locuinţa sa, i-au luat bastonul necesar pentru deplasare şi au împins-o pe o canapea, punând-o astfel în neputinţă de a se apăra.
"
, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

În acest context, cei doi tineri şi-au însuşit suma de 300 de lei, după care au fugit de la locul faptei.

În urma activităţilor de cercetare penală şi a probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de tinerii infractori şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de femeia de 19 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,violare de domiciliu" şi ,,tâlhărie calificată", iar faţă de tânărul de 18 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,tâlhărie calificată", fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Cei doi au fost reţinuţi de către poliţişti pentru 24 de ore şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Cluj, iar la data de 25 august, a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă 30 de zile.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza