Câţi bani a câştigat fostul ministru al Justiţiei de la companiile de stat când Boc dicta austeritate

Câţi bani a câştigat fostul ministru al Justiţiei de la companiile de stat când Boc dicta austeritate
Casa de avocatură a lui Valeriu Stoica a primit contracte grase pentru asistenţa juridică a companiilor de stat. Era plătit şi cu 350 de euro pe oră de companiile de stat pe care le asista.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Poşta Română, Romarm, Imprimeria Naţională, Ministerul Comunicaţiilor sau Electrica SA şi Romsilva sunt câteva dintre companiile pe care Valeriu Stoica şi asociaţii săi le-au asistat în ultimii ani, pe contracte substanţiale. De exemplu, Stoica a facturat Romsilva pentru două contracte în 2010, cu 40.000 euro plus TVA, respectiv 65.000 euro fără TVA. ANRE a plătit în 2009 104.000 lei, la fel şi Poşta Română, arată un document intrat în posesia ProvinciaNews.Stoica a asistat juridic şi muzeul "George Enescu", în 2011 şi 2012, servicii pentru care a primit aproximativ 45.000 de lei.


În total, din contarctele cu companiile de stat, Stoica a încasat 10,6 milioane de lei, din 2009 până în prezent, arată ProvinciaNews.ro.


Stoica a fost ministru al Justiţiei, dar şi deputat şi magistrat. Conduce activitatea de litigii a casei sale de avocatură, Stoica & Asociaţii.

Comenteaza