Carnea de pui stricată din dosarul de evaziune a ajuns şi la Cluj VIDEO

Carnea de pui stricată din dosarul de evaziune a ajuns şi la Cluj VIDEO
Mega-dosarul de evaziune fiscală cu carne de pui scoate la iveală faptul că si într-un hypermarketul Selgros din Cluj-Napoca a ajuns carne alterată. Referatul cu propunerea de arestare a celor implicaţi arată că o firmă din Călăraşi a livrat unui lanţ de hypermarketuri cantităţi importante de carne alterată, adusă în paleţi în care erau şi excremente de rozătoare, aspect sesizat de comerciant. Cateva tone de carne de pui au fost retrase de la vânzare.

Referatul procurorilor DIICOT, prin care s-a propus arestarea preventivă a 27 de persoane implicate în evaziunea de 50 de milioane de euro, arată că o parte din carnea de pui alterată a ajuns la Cluj-Napoca.

CARNEA ALTERATĂ A AJUNS ŞI LA CLUJ
SURSA REFERAT DIICOT

"SC Avicola Călăraşi SA a livrat cantităţi de carne de pui alterată şi către magazinele din lanţul Selgros, aspect constatat de Olteanu George, responsabil în cadrul Selgros Cash&Carry SRL Braşov, respectiv pulpele de pui recepţionate în data de 11.09.2013 prezentau un miros rânced, închis, iar, în paleţii de marfă au fost identificate produse mâncate şi excremente de rozătoare (o situaţie similară a fost identificată şi într-un magazin Selgros din Cluj-Napoca)", se precizează în referatul procurorilor.

Conducerea Selgros a precizat că a luat măsuri pentru a evita ca produsele infestate să ajungă pe masa clienţilor.

Conducerea selgros a anuntat astazi printr-un comunicat ca incepand cu luna septembrie a inceput sa reguze produse de la avicola calarasi. de asemenea, a precizat ca pentru siguranta clientilor a decis sa retraga de pe rafturi toata carnea de pui de la avicola calarasi

În acest dosar mai sunt anchetaţi si senatorul Nicolae Bădălău şi procurorul Angela Nicolae de la Parchetul General.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza