Boc promite oamenilor de afaceri chinezi că vor primi ajutoare de stat dacă investesc în România

Boc promite oamenilor de afaceri chinezi că vor primi ajutoare de stat dacă investesc în România
Premierul Emil Boc i-a asigurat pe oamenii de afaceri chinezi că vor beneficia de ajutoare de stat în cazul în care investesc sume importante în România şi creează mai multe locuri de muncă, spunându-le că legislaţia internă permite acordarea unor astfel de facilităţi, acceptate şi de către UE.

Şeful Guvernului, aflat în China, a participat, luni, la Forumul economic româno-chinez, organizat la Beijing, unde a încercat să îi convingă pe oamenii de afaceri chinezi să investească în România.

"România oferă scheme de ajutor de stat firmelor care aduc investiţii şi creează locuri de muncă, iar acest nivel al ajutorului de stat depinde foarte mult de valoarea investiţiei şi de numărul locurilor de muncă nou-create în România", a spus Boc, în discursul susţinut la Forum.

Sâmbătă, premierul arăta că firmele chineze au asigurat Guvernul român că vor participa la licitaţiile pentru proiecte majore de investiţii şi că vor solicita preţuri reduse pentru executarea lucrărilor, cerând însă un tratament nediscriminatoriu faţă de alte firme şi interesându-se şi de un eventual ajutor de stat.

Reprezentanţii Guvernului român se află în China pentru a negocia mai multe proiecte economice, precum reactoarele 3 şi 4 ale centralei culearo-electrice de la Cernavodă, noi capacităţi de cărbune Termoelectrica la Doiceşti, autostrada Sibiu-Piteşti, linia de metrou Bragadiru-Voluntari, dar şi vânzarea la bursă a 15% din acţiunile Transelectrica (TEL)  şi construcţia hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti.

Alte proiecte în care Guvernul român încearcă să îi atragă pe investitorii chinezi sunt linia metrou Bragadiru-Voluntari, a doua centură a Capitalei şi Canalul Dunăre-Bucureşti.

Comenteaza