Boc, bucătar pentru o zi. Le-a preparat salate celor mici GALERIE FOTO

Boc, bucătar pentru o zi. Le-a preparat salate celor mici GALERIE FOTO
Prezent la lansarea unui proiect european de promovare a unui stil de viaţă sănătos dedicat în mod deosebit elevilor şi celor de vârsta a treia, primarul Emil Boc le-a pregătit câte o salată copiilor din şcolile şi grădiniţele clujene.

 

100 de copii de la patru şcoli şi grădiniţe clujene, alături de câţiva seniori, s-au strâns miercuri dimineaţa în faţa Casino-ului din Parcul Central pentru a participa la inaugurarea proiectului „We Love Eating - Bucură-te de sănătate!", al cărui scop este promovarea unui stil de viaţă sănătos.

În cadrul evenimentului, primarul a ţinut să le atragă atenţia celor prezenţi asupra importanţei pe care o are alimentaţia echilibrată, alături de mişcarea regulată, asupra stării generale de sănătate.

"Am încurajat stilul de viaţă sănătos, prin alimente sănătoase şi prin mişcare; este cel mai important mesaj pe care îl dăm astăzi. Indiferent de vârstă, de la cei mici la cei mari, vă îndemn să faceţi mişcare ori de câte ori se poate, să evitaţi alimentele bazate pe semipreparate, să nu încurajaţi fast-food-ul, ci să încurajaţi copiii să mănânce sănătos şi să petreceţi cât mai mult timp alături de cei dragi în familie, inclusiv gătind.

Este un mod frumos, sănătos, de a ne peterece viaţa de familie. Mâncarea sănătoasă, împreună cu mişcarea, reprezintă garanţii ale unei vieţi normale, ale unei vieţi de durată, ale unei vieţi fără boli, ale unei vieţi în care familia şi prietenii să se bucure alături de voi", a declarat Boc. 

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, a punctat rolul alimentaţiei sănătoase în dezvoltarea ulterioară a copiilor.

"Acest proiect înseamnă foarte mult pentru educaţia ulterioară a copilului. Unul dintre mesajele pe care le susţine, cel de a găti în familie, presupune a fi împreună cu cei din familie, lucru care înseamnă educaţie pentru copii. Asta înseamnă a fi împreună cu copiii. Din păcate toţi avem foarte puţin timp de petrecut împreună cu ei, astfel că, şi din acest punct de vedere, este un proiect foarte bun", a adăugat Cuibus.

După lansarea oficială, copiilor li s-a oferit un moment de mişcare în aer liber, dar şi o demonstraţie de mâncare sănătoasă, acestora pregătindu-li-se pe loc diverse salate. Edilul Clujului s-a alăturat bucătarilor, înarmat cu o pereche de mănuşi, iar câţiva copii au avut ocazia să guste din mâncarea gătită de acesta.

Proiectul „We Love Eating - Bucură-te de sănătate!" se desfăşoară concomitent în şapte oraşe din şapte ţări europene: Cluj-Napoca (România), Banská Bystrica (Slovacia), Bradford (Marea Britanie), Deventer (Olanda), Granollers (Spania), Poznań (Polonia) şi Roncq (Franţa).

Acesta se va derula pe parcursul anului şcolar 2014-2015, ţinta fiind atât copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 15 ani, cât şi persoanele vârstnice şi femeile însărcinate, iar pe toată durata fazei pilot, proiectul va fi monitorizat şi evaluat de către experţi externi pentru identificarea modelelor de bune practici.

Comenteaza