Foto Bilanțul ISU după ploaia de la Cluj: Intervenții în garaje, subsoluri, hale și curți inundate

Din cauza ploii torențiale de duminică, pompierii clujeni au fost nevoiți să intervină în mai multe locuri din județul Cluj. 

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj a făcut un bilanț al intervențiilor de duminică, 25 iunie 2023. Astfel, s-a acționat atât în municipiile Cluj-Napoca și Turda, cât și în localități precum Florești, Apahida, Jucu de Mijloc, Copăceni, Tritenii de Jos sau Viișoara.

Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au evacuat apa care a inundat patru garaje situate pe strada Stânjeneilor din Cluj-Napoca. În zona respectivă se aflau și două mașini parcate.

“Forțele de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au fost solicitate pe strada Vlad Țepeș din comuna Apahida, unde a existat o curte inundată. Tot în comuna Apahida, însă în localitatea Câmpenești, forțele noastre au desfășurat misiuni pe străzile Azaleelor, Câmpenești și Lunii. În acest caz, a fost vorba despre o curte, un subsol și 2 hale de aproximativ 900 de metri pătrați inundate. De asemenea, pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au evacuat apa care a inundat 8 apartamente situate la subsolul unui bloc din localitatea Jucu de Mijloc.

Pe de altă parte, Detașamentul Turda a intervenit în cursul zilei de duminică pe strada George Coșbuc din Turda, pentru a evacua apa care a cuprins o locuință și 6 curți. Pompierii turdeni au oferit sprijin pe parcursul nopții în localitatea Tritenii de Jos, unde 2 locuințe, o anexă gospodărească și 13 curți au fost inundate”, a transmis IPJ Cluj.

Totodată, în cursul nopții de duminică, s-a intervenit și în localitatea Viișoara, pentru evacuarea apei din trei beciuri și o curte. Nu în ultimul rând, pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au evacuat apa care a inundat scara unui bloc de pe strada Catanelor din comuna Florești.

Pompierii turdeni s-au aflat pe teren, în dimineața de luni, 26 iunie, pe strada Gheorghe Marinescu din Turda, pentru a evacua apa care a inundat un beci. 
 
Din fericire, nicio persoană nu a solicitat îngrijiri medicale și nu a fost necesară evacuarea vreunui locatar. 
 

Comenteaza