Banner cu mesaj de bun venit pentru refugiaţi, înfăşurat în jurul Statuii Libertăţii

Banner cu mesaj de bun venit pentru refugiaţi, înfăşurat în jurul Statuii Libertăţii
Banner-ul care a fost amplasat picioarele Statuii Libertăţii şi care conţine un mesaj de bun venit adresat refugiaţiilor, a fost îndepărtat de poliţiştii locali după aproximativ o oră.

Banner-ul a fost agăţat pe una dintre laturile care împrejmuiesc zona de observare situată pe soclul Statuii Libertăţii. Iniţiativa afişării mesajului se pare că aparţine unui grup de activişti autointitulat "Alt Statue of Liberty" care şi-ar fi asumat postarea printr-un e-mail trimis unui post tv "Nu suntem un grup formal, ci doar cetăţeni privaţi care au simţit că trebuie să spunem ceva despre America în care noi credem".

Poliţiştii au intervenit imediat pentru a îndepărta banner-ul cu mesajul "Refugees Welcome" ("Refugiaţii sunt bineveniţi"), spunând că este interzisă ataşarea oricărui obiect de Statuia Libertăţii care reprezintă un monument naţional.

Chiar dacă banner-ul a fost îndepărtat în scurt timp de autorităţi, evenimentul a făcut înconjorul lumii, fiind postat pe internet chiar de gruparea de activişti care revendică acţiunea, iar cei care se aflau în acel moment în zonă, nu au ratat ocazia să posteze, pe reţele de socializare, imagini cu banner-ul.

"Aproape toţi americanii provin de undeva din afară. Imigranţii şi refugiaţii contribuie la măreţia aceastei ţări", amintesc autorii postării, având în vedere că, preşedintele Donald Trump a anunţat că lucrează la o noi reguli privind accesul persoanelor în SUA.

Comenteaza