Bani de la Banca Europeană de Investiţii pentru 43 km din A3, lângă Cluj

Bani de la Banca Europeană de Investiţii pentru 43 km din A3, lângă Cluj

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care aprobă Contractul de finanţare – Autostrada A3 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 16 noiembrie 2023 şi la Luxemburg la 20 noiembrie 2023, informează Administraţia Prezidenţială.

 

Obiectivul principal al actului normativ îl constituie construirea unei secţiuni din autostrada A3, cu o lungime de 42,3 km, profil 2x2 benzi de circulaţie, între Nădăşelu (jud. Cluj) si Poarta Sălajului (jud. Sălaj).

Actul normativ promulgat are ca obiect de reglementare aprobarea Contractului de finanţare - Autostrada A3 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă - dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 16 noiembrie 2023 şi la Luxemburg la 20 noiembrie 2023, potrivit News.ro.

Pe 13 februarie 2024, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 26 februarie a.c. votul Senatului a fost decizional.

Comenteaza