Avocatul Rosal Grup explică de ce au fost găsite carduri de carburant în casa primarului Sorin Apostu: inspectorii Primăriei nu aveau carburant

Avocatul Rosal Grup explică de ce au fost găsite carduri de carburant în casa primarului Sorin Apostu: inspectorii Primăriei nu aveau carburant
Gabriel Gaman, avocatul Rosal Grup, confirmă că au fost chemaţi la DNA Cluj contabila şi directorul sucursalei, Sergiu Hossu, şi explică de ce în casa primarului Sorin Apostu au fost găsite carduri de carburant.

"Aceste carduri au fost duse în 2006. Atunci practicam acest sistem, să ducem carduri la inspectorii Primăriei, le dădeam şi la Primărie şi la Judecătorie, pentru că inspectorii nu se puteau deplasa astfel pe teren", spune avocatul Rosal Grup. Acesta nu a putut însă să explice de ce aceste carduri au fost găsite la domiciliul primarului. "Acum facem verificări", a explicat el.


La locuinţa primarului, procurorii DNA au găsit cel puţin două carduri de benzină.
"Noi chemam la verificări inspectorii Primăriei, pompierii şi chiar Poliţia, iar aceştia motivau că li s-a terminat cota de carburant şi nu au cum să se deplaseze, aşa că am decis să le punem la dispoziţie un număr de litri de motorină, pentru că nu aveam maşini cu care să-i transportăm la acea vreme. De aici, existenţa acestor carduri", a explicat avocatul.


Sergiu Hossu a refuzat să vorbească cu presa altfel decât prin intermediul avocatului firmei.
Întrebat dacă în atenţia procurorilor se află şi contractul câştigat recent de Rosal Grup pentru amenajarea spaţiilor verzi, avocatul a spus că nu poate răspunde. "E o chestiune care ţine de anchetă. Nu avem de ce să fim acuzaţi, pentru că noi am câştigat contractul de salubritate în instanţă", a conchis Gaman, cu referire la faptul că a doua firmă care asigură salubritatea în oraş, Brantner-Vereş, este acuzată de procurori că l-ar fi mituit pe primar pentru a câştiga contractul.

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de joi spre vineri, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată. În aceeaşi situaţie se află şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Radu Bica.

Comenteaza