Avocatul a cerut achitarea. Se dă verdictul în cazul Apostu!

Avocatul a cerut achitarea. Se dă verdictul în cazul Apostu!
Fostul primar Sorin Apostu află în 3 iulie verdictul definitiv al Înalte Curţi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va da săptămâna viitoare verdictul final în dosarul fostului primar Sorin Apostu. Miercuri, la Bucureşti a avut loc ultima înfăţişare în acest proces.

Avocatul lui Apostu, Gheorghiţă Mateuţ, s-a arătat extrem de optimist înaintea pronunţăriii verdictului. "Nu văd pe ce s-ar mai putea întemeia o soluţie de condamnare. Dacă înainte existau bănuieli sau suspiciuni de comitere a unor fapte, acum nu există nici măcar indicii. Faptele de care este acuzat nu există. AM CERUT ACHITAREA SA", a spus Mateuţ.

Miercuri, la ultimul termen, s-a prezentat în sfârşit şi ultimul martor, dar care, potrivit avocatului, nu a adus nimic nou. Este vorba despre Nelu Miron, fost angajat la compania Brantner-Vereş, cel care ţinea legătura cu Direcţia Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca şi de la care se aştepta să dea informaţii relevante cu privire la recomandările pe care Apostu le-ar fi dat pentru ca firma să câştige contracte de salubrizare şi în alte judeţe.

Mateuţ susţine că Apostu aşteaptă în această perioadă şi o decizie de la CEDO. "Domnul Apostu a făcut plângere la Strasbourg pentru cele 11 luni petrecute în detenţie şi este aproape hotărârea CEDO", a spus avocatul.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Cluj în urmă cu doi ani şi jumătate, Apostu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, fals şi primire de foloase necuvenite.

Soţia lui Apostu, avocatul Monica Apostu, a fost acuzată de complicitate la trafic de influenţă, complicitate la luare de mită, spălare de bani şi fals.

De asemenea, omul de afaceri Călin Stoia a fost trimis în judecată pentru dare de mită, spălare de bani şi fals, iar Aspazia Droniuc pentru cumpărare de influenţă, spălare de bani şi fals.

Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că Aspazia Droniuc, patroană a firmelor Groupe Frarom Agent de Asigurare SRL şi Frarom Import Export SRL, a încheiat două contracte de asistenţă juridică fictive cu avocata Monica Apostu. În urma încheierii contractelor, cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu a încasat suma de 274.000 de lei, iar scopul actelor a fost de a da o aparenţă legală mitei primite de fostul primar de la femeia de afaceri. În cursul umăririi penale, procurorii DNA afirmau că soţia lui Apostu "nu desfăşura nici o activitate juridică, activitatea zilnică a învinuitei fiind în fapt o perpetuă vacanţă".

Apostu a fost acuzat de DNA şi că lua lebeniţă ca mită. El a fost interceptat în timp ce discuta la telefon cu şeful cultivatorilor de pepeni din Dăbuleni, Marin Stancu, decedat între timp, şi îi cerea să îi pregătească mai mulţi pepeni.

În 24 iulie 2013, Sorin Apostu şi soţia sa, Monica, au fost condamnaţi, de către Curtea de Apel Târgu-Mureş, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, respectiv trei ani de închisoare cu suspendare, pentru corupţie. Omul de afaceri Cătălin Stoia, implicat în acelaşi dosar, a fost achitat. Avocaţii au atacat decizia cu recurs.

Sorin Apostu a petrecut 11 luni în arest preventiv.

Comenteaza