Autostrăzile viitorului în România: 2.000 de kilometri

Autostrăzile viitorului în România: 2.000 de kilometri
Proiectele sunt Ploiești-Albița și Târgu Mureș-Ungheni, la care se adaugă binecunoscuta Autostradă Transilvania.

"Autostrăzile viitorului", cele aflate în planurile de la Ministerul Transporturilor, România va ajunge pe "harta țărilor vestice" cu o lungime de 2.000 km de autostradă.

Este vorba de proiectele Ploiești-Albița și Târgu Mureș-Ungheni, la care se adaugă binecunoscuta Autostradă Transilvania.

În primul caz (Ploiești-Albița), autostrada va fi împărțită în doua tronsoane și face parte chiar dintr-un corridor paneuropean. Este vorba de coridorul IX, care are următorul traseu pe teritoriul României: Giurgiu - Bucureşti - Ploieşti - Buzău - Bacău - Roman - Iaşi - Sculeni. Coridorul IX asigură cale directă de ieşire spre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Al doilea mare proiect este autostrada de la Târgu Mureș-Iași-Ungheni. Acest proiect ne mai majorează rețeaua de autostrăzi cu 307 km. Valoarea estimată a proiectului este de 6,14 miliarde de euro.

Reprezentanții de la Transporturi au în plan și construcția unei autostrăzi de la Constanța la Vama Veche, care va avea o lungime de 53 de kilometri.

Planurile MT nu spun nimic despre data estimată pentru finalizarea celor 2.000 de kilometri.

Comenteaza