Video Foto Autostrada de la granița cu Ungaria, gata în vara lui 2020 / Continuarea A3 este însă în aer

Autostrada de la granița cu Ungaria, gata în vara lui 2020 / Continuarea A3 este însă în aer

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API) au publicat o filmare din dronă cu tronsonul de 5,3 km al Autostrăzii Transilvania (A3), între Biharia și granița cu Ungaria. 

"Cei de la Trameco (Selina) au avansat foarte bine în ultimele săptămâni, atât pe partea de terasamente, cât și la structurile nodului Biharia și la pasajul peste calea ferată Satu Mare - Oradea. În acest ritm, sunt șanse bune ca autostrada să fie gata în vara lui 2020.

Asta dacă și responsabilii din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor achita rapid facturile emise de constructor", transmite API. Aceasta atrage atenția că utilajele din fotografii erau parcate în șantier deoarece era zi liberă (15 august). 

Lotul 3 (subsecţiunea 3C3) Biharia – Borş (km 59+100 – km 64+450) are o valoare estimată la 159,2 milioane de lei. 

Din păcate, continuarea A3 până la Suplacu de Barcău nu stă prea bine, având licitații lansate acum doi ani, în 23 august 2017.

"Sectorul Biharia - Chiribiș este încă în contestații, după o serie de decizii neinspirate ale celor din CNAIR. Pe segmentul Chiribiș - Suplacu de Barcău contestațiile s-au finalizat deja de două luni, dar semnarea contractului cu noul antreprenor (Construcții SA) se lasă așteptată.

Pe cele trei tronsoane scoase la licitație în 20 martie 2019, însumând aproape 56 km între Suplacu de Barcău și Nădășelu, depunerea ofertelor a fost amânată din nou, pentru că oficialii CNAIR nu au fost în stare să răspundă clarificărilor cerute.

Ultimele două loturi nelicitate (secțiunea Poarta Sălajului - Nușfalău, 41 km, care conține și tunelul Meseș, în apropiere de Zalău) sunt tot în aer, deși promisiuni pentru pornirea achiziției publice datează de mai bine de doi ani", punctează API. 

Amintim că vecinii maghiari vor aduce autostrada lor (M4 Berettyoujfalu - Nagykereki) la "poarta noastră" în ianuarie 2020. 

Comenteaza