Australia și Noua Zeelandă au trecut în 2021. Focuri spectaculoase de artificii

Australia și Noua Zeelandă au trecut în 2021. Focuri spectaculoase de artificii
| Foto: news.ro

Samoa, părţi din Kiribati şi Tonga sunt primele ţinuturi din lume care au trecut în anul 2021, pe 31 decembrie, la ora României 12:00, iar ultimele vor fi insulele Baker şi Howland, pe 1 ianuarie, la ora României 14:00.

Revelionul este sărbătorit în 38 de zone orare, iar între obiceiurile pe care oamenii din diferite părţi ale lumii le adoptă de Revelion, sperând ca noul an să le fie unul bun, se numără bătăile în stradă, spargerea farfuriilor, arderea unor păpuşi, dar şi vizitarea şi chiar dormitul în cimitire. Odată cu România, noul an este întâmpinat în 32 de ţări.

Pentru că fusul orar a fost schimbat în 2011, Samoa a devenit prima ţară care sărbătoreşte noul an, şi nu ultima.

De obicei, în Samoa ajung numeroşi turişti din întreaga lume, astfel încât să se numere printre primele persoane care sărbătoresc intrarea în noul an. Pe această insulă, locuitorii şi turiştii obişnuiesc să sărbătorească Revelionul cu focuri de artificii, dansuri şi numere de jonglerie, potrivit stirileprotv.ro.

Noua Zeelandă a intrat în noul an la ora României 13:00, urmată de Australia, la ora României 15:00, şi de China, la ora României 18:00.

În Auckland a avut loc un foc de artificii şi lumini de 5 minute, iar intrarea în noul an va fi marcată de asemenea în capitala Wellington.

La Sydney este programat un spectacol pirotehnic. De această dată, el va dura 7 minute şi va avea loc fără spectatori.

În Shanghai şi mai multe oraşe chineze sunt programate diverse petreceri.

Comenteaza