Au “înfiat” un mafiot retras. Duminică, le-a izbit copilul cu capul de portiera maşinii!

Au “înfiat” un mafiot retras. Duminică, le-a izbit copilul cu capul de portiera maşinii!
Înspăimântată, familia crede acum că l-a adus în mijlocul lor pe însuşi Diavolul!

O familie din comuna Floreşti trăieşte o dramă desprinsă parcă din filmele de groază. De câţiva ani, aceştia l-au "adoptat" pe unul dintre dei mai mari recidivişti pe care i-a cunoscut Clujul, cu 30 de ani de puşcărie la activ.

L-au trecut în spaţiul lor, pe buletin, şi i-au oferit prietenia, făcându-l părtaş la toate evenimentele importante ale existenţei familiei. Totul, fiindcă nimeni - nici chiar copilul sau fratele lui - n-a acceptat să o facă.

"Ziceam că e o faptă bună, mai ales că bătrânelul de 67 de ani părea total inofensiv şi - de ce să nu recunosc - ne-a cucerit cu poveştile lui senzaţionale şi cu cadourile pe care le făcea, cu generozitate, copiilor", mărturiseşte Cristina, cea care a avut proasta inspiraţie să-l treacă bătrânelul "bonom" pe adresa lor.

Continuă aceasta: "Ştiam bine de trecutul lui de condamnat la mulţi ani pentru trafic de droguri - fiind membru al celei mai mari reţele de mafioţi internaţionali din România - şi câte altele, dar ne gândeam că omul s-a îndreptat între timp şi pe deasupra se ataşase într-un mod extrem de puternic de familia noastră, făcându-se tot timpul util. La un moment dat însă n-am mai ştiut cum să-l îndepărtăm, fiindcă ne simţeam din ce în ce mai stânjeniţi şi <neliberi> de prezenţa lui, ce începea să devină apăsătoare".

Cristina, mama băiatului, e însoţită de mama ei, Rodica, de fiica în vârstă de trei luni, pe care o ţine în braţe, un nepot în vârstă de 29 de ani, de Lorenzo, fiul ei şi victima incidentului, şi de singurul martor al întâmplării, Emanuela, verişoară, o fetiţă în vârstă de 8 ani.

Mărturiseşte că evenimentul de duminică 3 mai, că băiatul ei a alarmat-o atât de tare încât s-a adresat autorităţilor din Floreşti. Îi ia vorba din gură Rodica, bunica băiatului: "Împreună cu mai mulţi membri ai familiei, precum şi cu fostul nostru prieten, am mers cu maşina acestuia la pădure, pe dealurile din vecinătatea Floreştiului. La un moment dat îl văd pe Lorenzo plângând şi pe Emanuela teribil de agitată. Noi eram la marginea pădurii şi n-am observat ce se întâmplase în maşină. Şi când să-l întrebăm pe amicul nostru ce s-a întâmplat, acesta s-a urcat în automobil şi-a şters-o, deşi un tânăr a urcat într-o maşină parcată alături şi a încercat să-l blocheze, intuind că la mijloc era ceva necurat. Însă din păcate gestul său a fost nereuşit, bătrânul reuşind să-l evite cu îndemânare..."

Femeia arată că Lorenzo şi Emanuela i s-au plans că amicul lor l-a lovit pe Lorenzo de trei ori, cu capul, puternic, de portiera maşinii, asta în timp ce se în interiorul maşinii se aflau numai ei. Urechea i se înroşise copilului ca focul, iar acesta părea că suferise un şoc. Motivul: băiatul umblase la butonul scaunului din dreapta şoferului, iar lucrul acesta l-a indignat peste măsură pe proprietar, care a început să-l scuture puternic. Iar la riposta verbală a puştiului, acesta şi-a pierdut pur şi simplu minţile şi l-a lovit cu capul de portiera maşinii.

"La faţa locului au venit, cu promptitudine, poliţiştii din Floreşti, care ne-au lămurit că-l putem scoate afară din spaţiu doar dacă ne adresăm Judecătoriei Cluj, ceea ce vom şi face. Apoi ne-au dat numărul lor de telefon ca să-i sunăm, în caz că individul se mai apropie de copii. Imediat l-am sunat, de asemenea, în Italia, şi pe tatăl băiatului, aflat acolo cu afaceri. Acesta a suferit un şoc atât de puternic încât s-a internat imediat la cardiologie, după numai câteva minute de la auzul veştii. Şi tot poliţiştii ne-au îndrumat la I.M.L. Cluj pentru certificatul medico-legal. Însă noi, fiind permanent prinşi cu copiii n-am reuşit să venim la Cluj decât astăzi, la patru zile de la incident", arată cu regret bunica băiatului.

După câteva minute de aşteptare copilul a fost poftit în cabinet împreună cu mama lui, însă legiştii n-au descoperit urme concludente de agresiune.

În ciuda rezulatului dezamăgitor, cele două femei spun că nu se lasă şi vor face plângere penală chiar a doua zi pe numele prezumtivului agresor. "Trebuie să mişcăm ceva ca să-l îndepărtăm pe acest om de familia noastră. Ştim bine că mai avea de executat 7 ani de puşcărie, fiind eliberat condiţionat, aşa că nu ne vom lăsa până nu-l vom vedea înapoi în puşcărie, acolo unde îi e locul. Cred acum că ni l-am adus în casă pe însuşi Diavolul. Şi nu spun acest lucru gratuit: în urmă cu două săptămâni, la botezul Sofiei, mezina familiei, acesta, în momentul când preotul a spus, în timpul slujbei: <Te lepezi de Satana?> el i-a acoperit pe toţi, răcnind din fundul sălii: <Nu mă lepăd de Satana!> Iar de când s-a petrecut incidentul Lorenzo, care e foarte talentat la desen şi pictură, obişnuind să spună tuturor că intenţionează să devină pictor, acum zice că visul său în viaţă este să devină poliţist, ca să-l pedepsească pe individul ăsta care a jucat teatru cu noi, declarându-se prietenul nostru", arată, în încheiere, bunica băiatului.

Comenteaza