Video Au fost prinși hoții care au spart Teatrul Maghiar din Cluj. Unde i-au găsit polițiștii

Au fost prinși hoții care au spart Teatrul Maghiar din Cluj. Unde i-au găsit polițiștii

Doi bărbați au fost reținuți și ulterior arestați preventiv, aceștia fiind suspecți în cazul jafului din noaptea de 6 decembrie de la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca. 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Cluj au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați, de 34 și 35 de ani, bănuiți de comiterea unei fapte de furt calificat. În cadrul activităților investigative, au fost efectuate percheziții domiciliare, în municipiul Hunedoara.

"La data de 3 ianuarie a.c., în urma documentării activității infracționale a polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Hunedoara, la locuințele celor doi bărbați.

Activitățile investigative au fost demarate la data de 6 decembrie 2021, când, din interiorul unei clădiri destinate spectacolelor culturale din municipiul Cluj-Napoca, au fost sustrași aproximativ 20.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri de interes în cauză, respectiv telefoane mobile, cartele SIM, instrumente de spargere, diferite scule, dar și articole de îmbrăcăminte.

De asemenea, au fost ridicați aproximativ 7.500 de euro, cercetările continuând, pentru stabilirea provenienței acestora", au declarat reprezentanții IPJ Cluj.

În baza probatoriului administrat, cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore, ulterior, la data de 4 ianuarie a.c., magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca dispunând, față de aceștia, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

Perchezițiile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara și al Direcției Operațiuni Speciale.

Comenteaza