Au ales ca simbol cultural al Clujului o statuie care nu există

Au ales ca simbol cultural al Clujului o statuie care nu există
Au vorbit ca să se dea deştepţi, dar au picat de proşti: într-un sondaj privind cel mai vizibil simbol cultural al Clujului, mai mulţi clujeni au nominalizat o statuie care nu există.

Institutul Român de Evaluare şi Strategie a făcut un sondaj pentru asociaţia ce promovează candidatura Clujului la competiţia Capitală Culturală Europeană. Între întrebări, "Care vi se pare cel mai reprezentativ simbol cultural al oraşului?". 0,5% au răspuns "Statuia lui Ştefan cel Mare", monument care nu există în oraş. "Au vorbit ca să nu tacă sau să spună că nu răspund", spune directorul IRES Vasile Dâncu. "Aberaţii de genul acesta se mai întâmplă".

ziuadecj.ro a întrebat un istoric unde se află statuia lui Ştefan cel Mare. După momente de ezitare, Tudor Sălăgean răspunde: "nu cred că există, dar îmi întreb şi colegii". A revenit cu un telefon după 10 minute şi a decretat: această statuie nu există în Cluj-Napoca. Există într-adevăr o statuie a lui Ştefan cel Mare în vecinătatea Clujului, în faţa unei biserici din comuna Feleacu.

Situaţia a fost semnalată ieri de un utilizator al ziuadecj.ro. "In conditiile in care 10 oameni cu studii superioare (probabil avem ceva goluri si nu ne face cinste) nu stim unde este amplasata statuia lui Stefan cel Mare la Cluj, imi pun foarte serios problema corectitudinii in alegerea esantionului reprezentativ in vederea realizarii acestui top", a scris "Ştefan". "Nu cred ca are mare importanta rezultatul de 0.5% al statui, dar parca ma asteptam mai mult de la institutul lui Dancu. Am insa si eu o intrebare : voi stiti unde este?".

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.098 subiecţi, cu o eroare maximă tolerată de 3%.

Etichete
Comenteaza