Atenție la mailuri! Poliția: Ați primit și dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite”

Atenție la mailuri! Poliția: Ați primit și dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite”

Poliţia Română atrage atenţia asupra unui atac de tip phishing pe email.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU aţi dat curs <invitaţiei neobişnuite> de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă. La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului şi încercăm să nu cădem <pradă> acestor atacuri de tip #phishing”, este mesajul postat de Poliţia Română.

Mesajul la care fac referire polițiștii are în centru o bancă, iar conțunutul este fals. Hackerii încearcă să-i înşele pe oameni anunțându-i că au contul blocat şi le cere să-şi actualizeze datele pentru a remedia situația.

Atenție la mesajele de pe mail! Poliția: Ați primit și dumneavoastră acest mesaj?  Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite”

Rugămintea poliţiştilor este aceea de a discuta cu bunicii sau persoanele dragi care pot fi vulnerabile în faţa acestor situaţii.

„Verificaţi cu atenţie adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceţi date personale şi asiguraţi-vă că sunteţi pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. Vă invităm să trimiteţi acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, transmit polițiștii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza