Atenție la mailuri! Poliția: Ați primit și dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite”

Atenție la mailuri! Poliția: Ați primit și dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite”

Poliţia Română atrage atenţia asupra unui atac de tip phishing pe email.

„Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU aţi dat curs <invitaţiei neobişnuite> de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă. La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului şi încercăm să nu cădem <pradă> acestor atacuri de tip #phishing”, este mesajul postat de Poliţia Română.

Mesajul la care fac referire polițiștii are în centru o bancă, iar conțunutul este fals. Hackerii încearcă să-i înşele pe oameni anunțându-i că au contul blocat şi le cere să-şi actualizeze datele pentru a remedia situația.

Atenție la mesajele de pe mail! Poliția: Ați primit și dumneavoastră acest mesaj?  Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite”

Rugămintea poliţiştilor este aceea de a discuta cu bunicii sau persoanele dragi care pot fi vulnerabile în faţa acestor situaţii.

„Verificaţi cu atenţie adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceţi date personale şi asiguraţi-vă că sunteţi pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. Vă invităm să trimiteţi acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, transmit polițiștii.

Comenteaza