Asociaţia "Şepcile Roşii" 1919 oferă sprijin juridic suporterilor care vor să intenteze proces după meciul cu Steaua

Asociaţia
Asociaţia "Şepcile Roşii" 1919 susţine persoanele care au avut de suferit de pe urma intervenţiei jandarmilor din seara zilei de 25 februarie, cu ocazia meciului de fotbal "U" Cluj - Steaua Bucuresti şi acordă sprijin juridic celor care doresc sa demareze procedurile legale în vederea sancţionării celor responsabili de abuzurile care au avut loc.

"Orice persoană care doreşte să se constituie ca parte civilă într-o acţiune juridică poate să ia leătura cu reprezentanţii asociaţiei pe adresa contact@asr1919.ro. Precizăm că Asociaţia "Şepcile Roşii" 1919 a contactat un avocat din Baroul Cluj care va reprezenta în instanţă interesele tuturor celor care doresc să înceapă demersurile legale. În zilele următoare vom publica motivarea întocmită de avocat în vederea demarării procedurilor juridice", se arată pe site-ul oficial al asociaţiei.

Luni, 4 martie, Asociatia "Şepcile Roşii" 1919 va depune sesizari privind evenimentele produse la meciul de fotbal "U" Cluj - Steaua Bucuresti, la Institutia Prefectului Cluj, Brigada Mobilă de Jandarmi Cluj şi Inspectoratul de Jandarmi Judetean Cluj. Acţiunea are ca scop "cunoaşterea poziţiilor oficiale ale institutiilor mai sus amintite referitoare la legalitatea intervenţiei în forţă a jandarmilor din seara zilei de 25 februarie, pe Cluj Arena".

Citeşte şi: Cluj Arena, teatru de război: suporterii sprayaţi şi bătuţi de jandarmi iau atitudine

Incidente în peluza Universităţii. Jandarmii folosesc gaze lacrimogene!

Jandarmeria Cluj a sancţionat clubul FC Universitatea Cluj cu 10.000 de lei în urma vizionării înregistrărilor video efectuate la stadionul Cluj Arena, cu ocazia desfăşurării partidei de fotbal cu FC Steaua Bucureşti, din 25 februarie. Trei suporteri s-au ales cu dosar penal, iar un altul a primit o amendă de 500 de lei şi interzicerea accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de un an.

De asemenea, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a informat clubul Universitatea că, în urma incidentelor de la meciul cu Steaua, echipa va juca următoarele două meciuri de pe Cluj Arena cu porţile închise. Mai mult, "Şepcile roşii" vor trebui să plătească şi o amendă usturătoare, de 40.000 de lei ca urmare a faptului că fanii au aruncat cu torţe şi petarde pe pista de atletism, iar un spectator a pătruns pe gazon.

Comenteaza